Annons

Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Uppgifter i polsk media: VM–premiären i speedway ställs in

Vetlandas Bartosz Zmarzlik är regerande världsmästare.

Annons

Enligt uppgifter i polsk media så ställs VM–premiären i speedway in. Warszawas GP är tänkt att avgöras den 16 maj men ser nu ut att flyttas fram i tiden.

Nytt datum för GP–tävlingen i den polska huvudstaden kan bli 8 augusti.

Under tisdagen blev det dessutom klart att lag–VM i speedway flyttas fram.

Det är Nerikes Allehanda som hänvisar till uppgifter i polsk media. Det ska tydligen bara vara en tidsfråga innan det kommer en bekräftelse på att GP-tävlingen i Warszawa flyttas fram i tiden, detta på grund av coronakrisen.

”Enligt samstämmiga uppgifter i polsk idrottsmedia – bland annat hos trovärdiga tidningen Sportowe Fakty, är det bara en tidsfråga innan arrangörerna kommer att meddela att Warszawas GP, premiären i speedway–VM, skjuts upp till den 8 augusti på grund av coronapandemin. Det är lördagen mellan GP–tävlingarna i polska Wroclaw och svenska Målilla, och en sådan förändring i schemat skulle innebära att det körs GP-speedway fem lördagar i rad i slutet av juli och början av augusti”, skriver Nerikes Allehanda.

Annons

Annons

”Tävlingen i Polens huvudstad skulle ha körts den 16 maj, men de rådande världsläget gör det omöjligt. Just nu är alla polska speedwaybanor stängda till och med för träning, och ligorna i Polen och England är uppskjutna på obestämd tid. Att elitserien, som ska starta i början av maj, kommer att skjutas upp verkar bara vara en tidsfråga”, skriver Nerikes Allehanda.

Om GP Warszawa skjuts upp kommer VM–premiären att köras den 30 maj i tyska Teterow. Men som läget är för tillfället så känns det högst tveksamt om det kommer att bli någon tävling den 30 maj.

Vetlandas Bartosz Zmarzlik är regerande världsmästare.

Under tisdagen blev det också klart att lag lag–VM skjuts fram. Det skriver speedwaygp.com. Lag–VM skulle startat den 25 april i tyska Landshut. Den tävlingen skjuts upp. Den andra deltävlingen, 2 maj i lettiska Daugavpils, skjuts också upp. Även finalen, som skulle avgjorts 8–9 maj i Manchester, kommer att få ett nytt datum. Det är inte klart när de här tävlingarna kommer att köras i stället.

Annons

Annons

Till toppen av sidan