Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Officiellt: Ishockey-VM för herrar ställs in

Beskedet var väntat – och nu är det officiellt.

Herrarnas ishockey-VM i Schweiz ställs in på grund av coronapandemin.

– Jag har full förståelse för beslutet. Men det är otroligt tråkigt, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv till TT.

Det blir inget ishockey-VM i Schweiz.

Mästerskapet är bara ett av många som har tvingats kasta in handduken som konsekvens av det världsutbredda coronaviruset. Det väntade beskedet kom på lördagseftermiddagen från det internationella ishockeyförbundet (IIHF).

Annons

Annons

"Beslutet har tagits på grund av den pågående coronaviruspandemin (covid-19). Givet de nuvarande omständigheterna har IIHF beslutat att ishockey-VM i Zürich och Lausanne inte kan genomföras", skriver IIHF på sin hemsida.

Sveriges förbundskapten Johan Garpenlöv, som i Schweiz skulle ha gjort sitt första mästerskap som huvudansvarig för Tre Kronor, tycker att beskedet är väntat och välkommet givet den kritiska situation som råder.

– Jag är såklart inte förvånad, med tanke på coronavirusets framfart i hela världen och sett till att alla hockeyligor, i Sverige och runtom i världen, har ställt in. Men det är fortfarande otroligt tråkigt. Det blir en tomhet. Man har haft det här som ett slutmål hela året, säger Garpenlöv till TT.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson är inne på samma spår.

"Det känns såklart otroligt tråkigt. Utifrån diskussionerna så fanns det egentligen ingen annan utväg än att ställa in VM-turneringen. Vi är många länder som står inför ett osäkert läge nu och det är viktigt att sätta människors hälsa och säkerhet i första rummet", skriver han till Tre Kronors officiella Twitterkonto.

TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan