Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Småland Airport ställer in alla avgångar

Växjö Småland Airports vd Ulf Axelsson.

Annons

Samtliga avgångar från Växjö Småland Airport ställs in från och med måndag i nästa vecka.

Det meddelade Växjö Småland Airports vd Ulf Axelsson under torsdagen, och det var P4 Kronoberg först med att rapportera om.

Det är samtliga flygbolag som flyger till och från Växjö som valt att ställa in trafiken. Det gäller både inrikes och utrikes flyg, och görs till följd av den nuvarande situationen med spridning av coronaviruset Covid-19.

Annons

Annons

Till P4 Kronoberg säger Ulf Axelsson att man håller på att se över alternativen för flygplatsens personal framöver och att inga beslut fattats ännu.

Ett av de flygbolag som vanligtvis flyger från Växjö BRA skriver på sin hemsida att: ”Vi fortsätter att flyga, men vi behöver kraftigt reducera vårt flygprogram efterhand som situationen förändras. Det kommer tyvärr bland annat att innebära en del inställda flygavgångar.”

Svenska regionala flygplatser AB (SRF) som verkar för att utveckla flygtrafiken och därmed tillgängligheten för alla Sveriges regioner skriver så här på sin hemsida:

”Situationen för flyget utvecklar sig nu till den kanske mest ansträngda i modern tid. Flygresandet är en viktig del av samhällsekonomin. Just nu håller denna del på att helt stanna av. Läget för flygbolagen är nu mycket ansträngd och tycks förvärras i snabb takt. Står flygen stilla, då står också flygplatserna stilla. Det innebär ett ansträngt läge även för flygplatserna. Troligtvis kommer detta pågå under flera månader”.

SRF flaggar också för att detta kan innebär att arbetstillfällen riskeras.

Resenärer som drabbas av de inställda avgångarna ska kontakta det flygbolag de bokat med.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy