Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför har inte vården anpassats efter befolkningsökningen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Antalet vårdplatser borde ha ökats i takt med befolknings-ökningen, tycker insändarskribenten.Foto: Claudio Bresciani/TT

Rörande coronakrisen så är ju frågan varför UD avråder från resor till andra länder när vi själva inte stänger gränserna till ”hotet” i just andra länder!?

Annons

En annan fråga är hur det enligt SVT kommer sig att just vi i Sverige är det EU-land som har minst antal vårdplatser räknat per invånare, jag menar eftersom vi är det land inom EU som tagit emot flest asylinvandrare borde då inte vården ha byggts ut i samma takt?

Annons

Annat man kan undra över är varför det inom vården nu råder materialbrist på det mesta som anses behövas för att bekämpa coronaviruset. Hur kommer det sig att statsmakten hela tiden förefaller ligga steget efter alla jämförbara länder?

Vidare så har vi i den så kallade invandringsdebatten hela tiden fått höra att man inte ska ställa grupper mot grupper, men är det inte precis det som man nu tvingas göra inom vården då vissa patienter nu skickas hem på grund av resursbrist medan andra får just vård.

Må corona bli en väckarklocka för det politiskt korrekta etablissemanget så att de inser att även vi har en befolkning som kan drabbas av farsoter och elände!

Gummi-Teknikern

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan