Annons

Annons

Annons

Annons

Träningsfotboll från helgen – alla lokala division 3–lag har varit i farten

Zoran Sredojevic gjorde tre mål när Gislaved vann borta över Waggeryd.

Annons

Många lokala fotbollslag har varit i farten den gångna helgen. Bland annat har Gnosjö IF, Anderstorps IF, Gislaveds IS och Waggeryds IK samtliga spelat match. De här fyra lagen spelar ju i samma division 3–serie den här säsongen.

Division 3–fotbollen är planerad att starta långfredagen, den 10 april, om nu inte corona–viruset gör att fotbollssäsongen blir uppskjuten.

Det är osäkra tider för all idrott på grund av coronaviruset. Ännu har det inte kommit något besked hur det blir med de högsta serierna. Och om allsvenskan och superettan skjuts upp, kommer även division 1 med IFK Värnamo att då få en senare seriestart? Hur kommer det att bli med division 3? Trean är ju den lägsta förbundsserien. Och hur resonerar Smålands Fotbollförbund kring de lägre serierna? Frågorna är många i dessa tider. Helgen som var spelades det i alla fall en hel del fotbollsmatcher.

Gnosjö IF, Anderstorps IF, Gislaveds IS och Waggeryds IK spelar alla i division 3 sydvästra Götaland säsongen 2020. Den här derbyserien är planerad att starta om mindre än en månad. I lördags åkte Gislaved till Vaggeryd för match. GIS vann med klara 3–0 (2–0).

Annons

”I lördags spelade GIS A–lag träningsmatch mot seriekollegan Waggeryds IK. Matchen spelades på konstgräsplanen i Vaggeryd i strålande solsken. Förra året möttes lagen i två jämna matcher i seriespelet som båda slutade oavgjort. Denna gång var det GIS som var det starkare laget och tog kommandot i matchen direkt med mål redan i första minuten genom Zoran Sredojevic efter fint passningsspel. GIS spelade stabilt och i 32:a minuten gjorde Zoran Sredojevic 2–0 via en fin individuell prestation. I 44:e minuten blir Gustav Olsson fälld i friläge och Waggeryds Filip Lipovac blir utvisad då han var lite för närgången mot Gustav Olsson. Waggeryd får fortsätta matchen med en spelare mindre under andra halvlek”, skriver Gislaveds IS på sin webbplats.

Annons

Rullade bollen

”Med en man mer på planen spelade GIS säkert och segern var aldrig hotad. Laget rullade runt bollen fint och som lite extra krydda fullbordade Zoran Sredojevic sitt hattrick med ett riktigt vackert frisparksmål från 25 meter. Stolpe in och 3–0 till GIS efter en väl genomförd match med många fina prestationer”, skriver GIS vidare.

Waggeryd hade innan mötet med Gislaved vunnit över Vrigstad med 6–1 och Hallby med 5–1.

Linus Hägg och Gnosjö IF mötte Ljungby.

Gnosjö IF åkte i lördags och vann över Ljungby IF med 2–1 (1–0). Ljungby är ju den här säsongen nykomlingar i division 3 men spelar i en annan division 3–serie.

”Första 25 minuterna är Ljungby lite bättre än oss utan att de egentligen skapar någonting men vi gör 1-0 i den 35:e minuten genom Felix Wieslander. Han snor åt sig bollen och kommer helt fri med målvakten och sätter den säkert. Vi gör ett byte i första då Linus Hägg tvingas gå ut på grund av sträckning i låret. Hugo Carlsén kommer in centralt och gör en bra match i en roll som han inte haft så mycket i Gnosjötröjan”, berättar Gnosjö på sin webbplats.

Annons

”1–0 i halvtid känns bra och vi startar den andra bättre och i den 60:e minuten gör Jesper Claesson 2–0 med ett välplacerat långskott av bra klass. Ljungby reducerar sedan efter att vi slarvat bort bollen i backlinjen. Vi agerar passivt när de kommer igenom i straffområdet och från en snäv vinkel kan deras duktige forward näta för hemmalaget. Ibland så försöker vi spela oss ur situationer lite för mycket i stället för att sätta upp bollen på en yttermittfältare eller forward och lyfta laget och det straffar sig mot bra motstånd”, skriver Gnosjö.

Annons

Oavgjort möte

Anderstorps IF skulle ha mött Värnamo Södra i lördags men den matchen blev inställd. Anderstorp ställdes mot IFK Värnamo U i stället. Matchen mellan Anderstorp och IFK Värnamo U slutade 3–3 (1–2).

”Det var en match där IFK börjar starkast och håller ett högt tempo och hård press som gör att de allt som oftast vinner boll och AIF får inrikta sig på försvarsspel mestadels. Och i den sjätte minuten så bryter IFK in från sin vänsterkant och kan göra 1–0. AIF tar sig in i matchen mer och mer och i den 26:e minuten snor Mirson Hashani bollen från en försvarare och kan placera dit kvitteringen. Det är fortsatt mycket bollinnehav för IFK men sällan att de skapar några vassa målchanser. Dock blir de berövade på en rätt solklar straff och i den 36:e minuten kan de åter ta ledningen efter lite passivt försvarsspel. 2–1 i halvtid och ju längre halvleken led ju mer tog vi oss in i matchen”, förklarar Anderstorp på sin webbplats.

”2–2 kommer tio minuter in på andra då Marko Mladenovic slår en högerhörna som Mirson Hashani når högst på och nickar in 2–2. Mycket mer AIF i andra halvleken och vi börjar skapa lite mer chanser och AIF tar också ledningen i den 68:e minuten då Mirson Hashani – med sitt tredje mål för dagen – gör 3–2 och lurar ner både målvakt och försvarare innan han kan rulla in bollen. AIF fortsätter ha ett visst övertag och det skapas inte mycket åt något håll men så på i princip sista sparken för matchen lyckas IFK vinna boll och komma in i straffområdet och placera in 3–3”, skriver Anderstorp vidare.

Gnosjö IF, Anderstorps IF, Gislaveds IS och Waggeryds IK är de fyra herrlag i Värnamo Nyheters utgivningsområde som ligger högst upp i seriesystemet efter IFK Värnamo.

Annons

Annons

Till toppen av sidan