Annons

Annons

Annons

Ishockey

Samma lag men nya regler i hockeyn

Men inte med samma regler.

Då införs direktnedflyttning i SHL och hockeyallsvenskan med bara ett lag som går upp.

Leksand, som slutade på 13:e plats i SHL, slipper kvala för att klara sig kvar i högsta serien. Arkivbild.

Den här säsongen var sista gången som två hockeyallsvenska lag hade chans att ta en SHL-plats. Men coronaviruset sätter stopp för det genom att all hockey nu ställs in resten av säsongen. I stället spelas nästa säsongs serier med samma lag som i vinter, även med Leksand och Oskarshamn som slutade som lag 13 och 14 i SHL och skulle ha fått kvala för att behålla SHL-platserna.

Annons

Annons

I fjol antog hockeyns förbundsmöte förslaget från serieutredningen som innebär att ett lag flyttas ned direkt från SHL till hockeyallsvenskan samt ett lag från hockeyallsvenskan till hockeyettan, och vice versa, att ett lag flyttas upp till de två högsta förbundsserierna.

De nya reglerna gäller från nästa säsong. Då finns det garanterat en plats i högsta serien för hockeyallsvenskans bästa lag. Och det sämsta laget i SHL åker ur.

I SHL ska lag 13 och 14 kvalspela, i bäst av sju matcher, och förloraren åker ut.

I hockeyallsvenskan föreslås det ett slutspel, med kvartsfinal, semifinal och final. Finalsegraren flyttas upp i SHL. Lag 13 och 14 föreslås spela "play out" om vilket lag som ska lämna hockeyallsvenskan.

Ingela Ahlberg/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan