Annons

Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Gummifabriken: Näringslivsdagen 40 000 möjligheter och flera event ställs in

Text: 

Med en dags varsel ställs det stora arrangemanget "40 000 möjligheter" in.

– Det är det enda vi kan göra i den här situationen, säger Eva Fälth, Swedbank, en av arrangörerna.

Värnamo

Evenemanget "40 000 möjligheter" i Gummifabriken skjuts upp till oktober.

Annons

Annons

Konferensen "40 000 möjligheter", ett av de största arrangemangen för näringsliv och samhälle i Värnamo, skulle fylla Gummifabriken på torsdag. Nu ställs arrangemanget in med kort varsel och skjuts fram till hösten.

Skälet är förstås risken för spridning av corona-virus.

– Vi kände att vi måste ta vårt samhällsansvar och undvika så stora folksamlingar. Vi tog beslutet sent i går kväll, säger Anki Hansson, Värnamo näringsliv.

Eftersom Folkhälsomyndigheten ändrat sin bedömning av risken att smittas av Coronavirus är det nödvändigt att flytta fram evenemanget till hösten, skriver arrangörerna Swedbank, Värnamo Näringsliv och Värnamo kommun i ett pressmeddelande.

En planerad mässa för UF-företag ställs också in.

Swedbanks vd Jens Henriksson och Bodil Ericsson Torp, vd för Aller media, var två av huvudtalarna som skulle komma. Men enligt arrangörerna har ett antal av både medverkande och gäster meddelat att deras arbetsgivare lagt hinder för deltagande i Värnamo.

Cirka 200 gäster har redan betalat biljetter, och arrangörerna meddelar att de "kan lugnt behålla dem eftersom de kommer att vara giltiga då nytt datum fastställts".

– Vi har några förslag på datum i oktober som vi diskuterar nu, säger Anki Hansson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan