Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Gislaved: Socialnämnden måste ha en budget som räcker

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Till våra politiker i Gislaveds kommun: Ni måste omgående se till att socialnämnden tilldelas en budget som innebär att man klarar sina åtaganden. Vi medborgare i Gislaveds kommun har i flera år drabbats av försämringar inom vård och omsorg.

Personal inom äldreomsorgen är nog de som drabbats allra hårdast. Trots en orimlig arbetssituation klarar man än så länge, i de flesta fall, att ge vårdtagarna den hjälp de är i behov av. Men det håller inte i längden. Personalen sliter ut sig. De som kan söker sig bort från vård och omsorg. Många lider av en farlig stress som leder till bland annat sömnsvårigheter vilket i sig orsakar olika sjukdomstillstånd. Risken ökar dramatiskt för förödande misstag.

Annons

Annons

Dessutom har kommunen meddelat i en artikel i VN att man ”inte längre ska vara snäll” vid tilldelningen av platser inom särskilt boende. Vi har sett vilka tragedier detta lett till i en del fall.

Så nu ställer vi i Medborgargruppen följande krav på kommunen (och vi är övertygade om att flertalet kommuninvånare håller med oss):

Se till att socialnämndens budget ökas så att kvaliteten inom vård och omsorg kan klaras.

De partier inom alliansen som värnar de svaga grupperna i kommunen borde slå näven i bordet och kräva en ökad budget till socialnämnden.

Men det är nog Westbopartiet som blir räddningen för kommunens svaga grupper. Westbopartiet har ju genom sin vågmästarroll möjlighet att själva driva igenom en högre budget till socialnämnden eftersom oppositionspartierna redan aviserat att man vill höja budgeten.

Så vi vädjar till Westbopartiet: Snälla, beslutet ligger i era händer. Rösta i vår för en höjd budget till socialnämnden. Svaga grupper, äldre och personal inom vård och omsorg litar på att ni låter medkänsla och förnuft styra ert beslut.

Medborgargruppen i Gislaved

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy