Annons

Annons

Annons

Värnamo

Nu lanseras VN:s nya sajt: "En bättre nyhetsupplevelse"

VN.se har haft samma kostym i flera år. Nu lanseras en modernare och snabbare nyhetssajt. – Den ger ett lugn för ögat samtidigt som vi inte tappar känslan av att det är en nyhetssajt som har mycket att berätta för läsaren, säger Herman Nikolic, redaktionell chef på Hall Media.

Maria Gustafsson har lett projektet som bland annat omfattar de nya sajterna på Hall Media. Johannes Björck, mångårig journalist på Hall Media, ingår också i projektgruppen.

Hall Media har ända sedan 2018 arbetat för att förbättra användarupplevelsen i nyhetstitlarnas digitala kanaler. Projektet, kallat Ella, har bland annat lett till att de tolv tidningarna fått nya, fräschare appar - och nu tas nästa steg i utvecklingen. I dag lanseras VN:s nya sajt - med en ny, fräschare layout.

Annons

Annons

– Vi har moderniserat sajterna och jobbat för att få en snabbare sajt med en bättre nyhetsupplevelse. Det ska vara lätt att hitta det som man letar efter samtidigt som vi blir tydligare med att presentera det som är viktigast vid varje givet ögonblick, säger Herman Nikolic.

Hur kommer besökarna att märka förändringen?

– Först och främst är det utseendet som skiljer men vi har också designat sajterna för att vi ännu tydligare ska lyfta fram det lokala innehållet från de olika orter som vi bevakar. Sedan finns det förbättringar som inte syns lika väl men som är viktiga för upplevelsen, till exempel hur inloggningen fungerar.

Om du vill lämna synpunkter på den nya sajten kan du göra det via en direktknapp som finns under menyn längst upp till höger.

För att ta del av allt Premium-märkt innehåll på VN.se behöver du vara prenumerant. Här kan du se våra olika prenumerationserbjudanden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan