Annons

Annons

Annons

Ishockey

Brynäs föll mot Växjö – slutspel långt borta

ISHOCKEY

Har slutspelståget gått för Brynäs nu?

Mycket tyder på det efter den blytunga förlusten med 0–1 hemma mot Växjö.

Muntrare miner är det i norra Sverige där Luleå har säkrat första seriesegern på åtta år.

Det ser mörkt ut för Brynäs i jakten på slutspel. Arkivbild.

"Det här är helt klart en av säsongens viktigaste matcher, om inte den absolut viktigaste. Förlorar vi den är det inte kört men det kommer bli jäkligt tufft för oss att nå slutspel".

Annons

Så uttalade sig Brynästränaren Mikael Holmqvist på Gävleklubbens hemsida inför mötet med Växjö i Monitor ERP arena – och efter slutsignalen tvingades han konstatera att mardrömsscenariot hade blivit verklighet.

Annons

Med fem omgångar kvar var avståndet till gästande tabelltian Växjö fyra poäng i SHL-tabellen. Seger var därför ett måste för att bibehålla närkontakt med den sista slutspelsplaceringen för Brynäs – men så blev det inte.

Matchens enda mål föll i den andra perioden och det var Växjö som gjorde det.

Sylvegård Växjö-hjälte

6.24 efter pausvilan grävde Fredrik Karlström fram pucken till Marcus Sylvegård i offensiv zon. Den sistnämnde svarade med att skicka in sitt blott andra mål för säsongen med ett fint handledsskott upp i bortre krysset.

Brynäs tryckte tillbaka Växjö djupt i egen zon hela vägen in i matchens slutskede och hade bland annat en träff i ribban med bara halvminuten kvar. Men det ville sig inte för hemmalaget som nu har sju poäng upp till slutspelsplats med fyra matcher kvar av grundserien.

Ett lag som inte bara är slutspelsklart sedan länge, utan nu även har säkrat seriesegern, är Luleå. Hemma mot fyran Rögle blev det en ny seger hemma i Coop Norrbotten arena efter att Filip Hållander visat vägen med både mål och assist.

Luleå seriesegrare

Matchen slutade 3–0 efter att Jonas Berglund fastställt slutresultatet i tom kasse. Trepoängaren betyder att Luleå är uppe på 100 poäng, har hela 14 ned till tvåan Skellefteå – och därmed har säkrat förstaplatsen för första gången sedan 2012.

Annons

Även sexan HV71 visar att formen är god och bevakade den sista kvartsfinalplatsen genom att bortaslå Färjestad med 2–1.

Annons

Med varsitt mål i powerplay gav Linus Fröberg och Lias Andersson gästerna från Jönköping ett övertag som man aldrig släppte. Färjestad reducerade visserligen genom Emil Forslund i tredje – men tabelltrean föll ändå med 1–2.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan