Annons

Annons

Annons

Fotboll

Sembrant stoppades: "En besvikelse"

Text

Linda Sembrant tog emot beskedet att hon på grund av coronaviruset stoppas från Algarve Cup med besvikelse.

– Det känns så klart väldigt tråkigt, säger mittbacken till TV4:s Fotbollskanalen.

"Det är en besvikelse", säger Linda Sembrant efter att ha blivit stoppad från spel i Algarve Cup. Arkivbild.

Sent på söndagskvällen meddelade Svenska fotbollförbundet (SvFF) att landslagets mittback Linda Sembrant inte följer med till Portugal för spel i Algarve Cup.

Annons

Anledningen är att hon till vardags spelar i Juventus i norra Italien, ett område som varit hårt ansatt för coronaviruset. Det finns inga misstankar om att 32-åringen har smittats, men för att vara på den säkra sidan bestämde landslagsledningen att hon ska vänta ut inkubationstiden på 14 dagar.

Annons

Fick vända hem

Efter att ha flugit med ett par landslagsledare och en spelare från Arlanda fick Sembrant beskedet att hon stoppas från turneringen, som bland annat Italien deltar i, först när planet mellanlandat i München.

– De tog mig åt sidan när jag var i München och läkaren och jag pratade. Fram till dess var jag fullt inställd på att spela i Algarve och i stort sett alla mina lagkamrater är ju där nere från Juventus. Vår danska är inte på plats, men annars är alla iväg med sina landslag. Jag tror att det är runt tio italienska spelare där, säger Sembrant till Fotbollskanalen.

Landslagsledarna flög vidare till Faro i Portugal medan Sembrant reste hem till Sverige igen.

– Jag visste ingenting och fick informationen på plats precis innan jag skulle gå på planet. Det blev lite speciellt och först då fick jag reda ut vart jag skulle åka i stället, Italien eller Stockholm, säger Sembrant som dock har förståelse för beslutet.

"Var redo"

– Ja, det är ju ett medicinskt beslut. Jag har förståelse, men jag kände mig väldigt redo för Algarve. Det är en besvikelse över att inte vara där och vakna upp här i stället för på hotellet i Algarve. Det är så mina känslor ser ut.

Sveriges första match i Algarve Cup spelas mot Tyskland på onsdag. Turneringen pågår mellan den 4 och 11 mars.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan