Annons

Annons

Annons

Artisterna tävlade i dueller – de gick vidare till final i Melodifestivalen

På lördagen fick de åtta deltagarna som inte gick vidare till finalen i Melodifestivalen en andra chans. De fick tävla i dueller mot varandra och fyra deltagare tog sig sedan vidare till den stora finalen. Dessutom hyllades 60 år av Melodifestivalshistoria.

Felix Sandman.

Det var extra mycket mellofest på lördagskvällen. SVT bjöd på ett förlängt program där, förutom själva tävlingen med duellerna, de första invalda pristagarna i Melodifestivalen Hall of Fame hyllades. Björn Skifs, Lill Lindfors och Tomas Ledin var några av många artister som uppträdde.

Annons

Annons

”Mannen, myten, mellolegenden” Bert Karlsson var en av dem som hyllades på scenen. Han valdes in i Hall of Fame för att som skivbolagsentreprenör legat bakom det mesta i tävlingen under 80- och 90-talet.

Inför Andra chansen hade det lottats om vilka av de åtta bidragen, som placerat sig på plats tre och fyra i deltävlingarna, som skulle få tävla mot varandra två och två.

Kvällens tävling bestod av fyra dueller i Eskilstuna där en från varje duell tog sig vidare till final.

Malou Prytz från Ryd utanför Älmhults kommun tävlade med sin låt ”Ballerina” som är skriven av bland andra Thomas G-son. Hon fick duellera mot Paul Rey med låten ”Talking in my sleep” men tog sig inte vidare till den stora finalen då Paul Rey knep finalplatsen.

De andra tre bidragen som gick vidare till finalen var Anis Don Demina, Felix Sandman och Mendez ft. Alvaro Estrella.

28 bidrag var med och tävlade i årets Melodifestival. Efter de fyra deltävlingarna och Andra chansen har tolv finalister röstats fram. Vem av alla dessa artister som kommer att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Rotterdam avgörs i Friends Arena lördagen den 7:e mars.

Här nedan följer en lista över bidragen som tävlar i finalen lördagen den 7 mars.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan