Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Nytt fall av coronaviruset bekräftat i länet

På fredagen kom beskedet att ytterligare en person i Jönköpings län har smittats av coronaviruset. Mannen som är i 50-årsåldern vårdas nu på infektionskliniken på Ryhov.

I slutet av januari kom det första bekräftade fallet i Sverige där en person smittats av coronaviruset. Då insjuknade en kvinna i 20-årsåldern efter att ha kommit hem från en resa i Kina. Nu på fredagseftermiddagen, den 28:e februari, gick Region Jönköpings län ut med ett pressmeddelande och berättade om att ytterligare en person i Jönköpings län har testats positiv för coronaviruset.

Annons

Annons

Det handlar om en man i 50-årsåldern som återvänt till Sverige efter ett besök i norra Italien. Han insjuknade den 25:e februari och kontaktade vården i Jönköping.

– Han återvände sedan hem, med uppmaningen att hålla sig hemma isolerad i väntan på provsvar. Han hade, och har fortfarande, milda symptom , säger smittskyddsläkare Malin Bengnér, i pressmeddelandet.

Mannen fick ta prover den 26:e och på fredagen kom alltså provsvaren som visade att mannen har smittats av coronaviruset.

Malin Bengnér berättar vidare i pressmeddelandet att mannen vårdas på infektionskliniken och att de arbetar med smittspårning där hans kontakter kartläggs.

– Vi tror dock att han haft mycket få kontakter, även under resan hem till Sverige, säger Malin Bengnér och fortsätter:

– Detta fall har ingen koppling till vårt första fall i januari. Det var inte oväntat att vi skulle se ytterligare enstaka fall som smittats utomlands. Det har vi varit beredda på.

Ytterligare tre fall av coronaviruset konstaterades i Sverige under fredagen. Det ska handla om två fall i Region Stockholm och ett fall i Region Uppsala, rapporterar TT. Totalt har elva personer insjuknat i Sverige.

FOTNOT: Den personen som har frågor om Coronavirussjukdomen kan ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan