Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Ung Gislavedskvinna lurade till sig pengar

Text

Så fort hon hade fått betalningen för den utannonserade varan blockade hon köparen på Messenger och sedan köpte hon narkotika för pengarna.

En ung kvinna från Gislaved dömdes av Jönköpings tingsrätt för bland annat ringa bedrägeri och bedrägeri i tre fall. Hon ska även betala skadestånd till de fem som betalat utan att få någon vara i gengäld.

Sommaren 2018 kom en ung kvinna i Gislaved på hur hon skulle få ihop pengar till mer narkotika. Hon lade ut annonser på Facebook och skötte all kommunikation med köparna via Messenger. Så snart de betalat blockade hon dem, tog ut pengarna och köpte knark för dem.

Annons

Annons

Det handlar inte om några stora belopp. En person blev av med 600 kronor, en annan 250 kronor och tre personer som alla köpte samma billyktor för 2 700 kronor vardera.

Den unga kvinnan, som var under 21 år när brotten begicks sommaren 2018, förnekade brott under rättegången. Rätten konstaterar dock att hon inte lyckats presentera någon rimlig förklaring till varför okända människor har fört över pengar till hennes konto eller varför någon annan, okänd person, skulle utnyttja hennes bankkonto som den ändå inte hade tillgång till. Rätten slår fast att det endast är kvinnan som haft möjligheten och motivet till att begå brott.

Rätten konstaterar att hon ska dömas för ringa bedrägeri, tre fall av bedrägeri samt för fem tillfällen av ringa narkotikabrott och eftersom hon var under 21 år vid brottstillfällena så döms hon mildare än om hon skulle ha varit vuxen. Kvinnan var sedan tidigare dömd till skyddstillsyn och den får även omfatta den nya brottsligheten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan