Annons

Annons

Annons

Ishockey

Skellefteå förlängde segersviten

ISHOCKEY/SKELLEFTEÅ

Skellefteås segersvit blir allt längre. Mot HV 71 kom den åttonde i rad när laget vann med 2–1.

Båda hemmamålen gjordes i mittenperioden av backen Jonathan Pudas, som tillsammans med en magnifik Gustaf Lindvall i målet var männen bakom lagets trepoängare.

HV71 hade vunnit alla matcher mellan lagen den här säsongen och det var bortalaget som började bäst även i den fjärde och sista matchen i serien.

HV71 öppnade klart aggressivare än hemmalaget och checkade fast Skellefteå i deras zon gång på gång. Huskvarnalaget tog sig också betydligt rakare och enklare genom mittzonen till anfall. Skellefteå kom till spel med en imponerande segersvit i ryggen men den här gången var passningsspelet inte av samma klass inledningsvis.

Annons

Annons

Pudas visade vägen

En dubbelutvisning för HV 71 i början av mittenperioden gav Skellefteå en chans att ta sig in i matchen. Det gjorde man också. Något mål blev det inte, men från och med fem mot tre-spelet var det Skellefteå som hade befälet på isen.

Mittenperiodens store dominant var Jonathan Pudas. Skellefteåbacken utnyttjade trafiken framför Jonas Gunnarsson i HV:s mål och kunde ge sitt lag ledningen med ett handledsskott efter 12.05.

Några minuter senare var det dags för 2–0, återigen från Jonathan Pudas klubba. Nu kom målet i numerärt överläge där Skellefteåbacken med ett stenhårt slagskott prickade Gunnarssons plockhandskryss.

Lindvall magnifik

Men det var flera Skellefteåspelare som klev fram successivt i matchen. Gustaf Lindvall var lika magnifik i målet som han varit för det mesta på sistone. Han räddade bland annat två gånger när Christoffer Törngren kom ensam mot honom.

Radarparet Oscar Möller och Joakim Lindström skapade farligheter gång på gång och har verkligen hittat toppformen nu när den behövs som bäst. Lindström hade bland annat ett skott i stolpens insida vid ställningen 0–0.

Slutperioden gick klart till HV71 som efter 17.31 kunde reducera genom Linus Fröberg men något mer mål blev det inte i matchen.

Thomas Eriksson/TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan