Annons

Annons

Annons

Insändare
Ryhov. Dumsnålt om parkeringsavgifter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

ESKILSTUNA 20131014En parkeringsplats med laddstolpe för elbilarFoto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180

Det är dumsnålt av den styrande koalitionen i Region Jönköpings län, med Kristdemokraterna och Socialdemokraterna i spetsen, att införa parkeringsavgifter för regionens medarbetare, i storleksordningen 500 kronor per månad. Det äter i princip upp varje års lönehöjning.

Annons

Annons

Det är ett dumsnålt tilltag som Moderaterna säger nej till. Det sade vi redan 2018 när frågan kom på tal och det har vi hävdat sedan dess. Människor jobbar udda tider. Människor bor långt från kollektivtrafikstråken. Även de måste kunna åka till jobbet på rimlig tid. Bilen blir helt enkelt avgörande för många.

Ta bara undersköterskan som bor i en mindre ort, arbetar heltid på ett sjukhus och börjar före 07 en dag och slutar vid 21 en annan. Barnen ska lämnas på förskola och skola. Med de arbetstiderna är det omöjligt att åka kollektivt. För att överhuvudtaget få lite extra tid med barnen och familjen är bilen det enda alternativet. Det är en social vinst för en enskild familj som koalitionen blundar för. Istället ser de bara en ringa miljövinst.

Det är dumsnålt att på det här sättet straffa Region Jönköpings läns bästa tillgång, personalen. Först ska man slita långa timmar på ett jobb man älskar för att sedan med skattade pengar behöva betala för att parkera bilen så att lönen kan tjänas in.

Regionens medarbetare ska stöttas, inte motarbetas.

Malin Wengholm (M)

regionråd, gruppledare

Dan Sylvebo (M)

regionråd

Thomas Bäuml (M)

2:a vice ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård

Eva Nilsson (M)

2:a vice ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan