Annons

Annons

Annons

Stefan Löfven kritiserar SD:s krav

Text

Statsminister Stefan Löfven (S) reagerar skarpt på att Sverigedemokraterna krävt att cheferna för SVT och SR ska kallas till kulturutskottet.

Statsminister Stefan Löfven (S). Arkivbild.

"Det ska råda armlängds avstånd mellan politiker och innehållet i media, inklusive public service. Det är medierna som ska granska oss politiker, inte tvärtom", skriver statsministern bland annat i inlägg som publicerades på Facebook och Instagram, skriver Aftonbladet och Expressen.

Annons

Annons

"Det går inte att understryka hur viktigt det är att public service inte tystas eller upplever sig hotade av politiska makthavare", skriver Löfven vidare.

I torsdags ville SD att kulturutskottet att skulle kalla till sig public service-chefer. Orsaken är att partiet anser att public service brustit i frågan om opartiskhet. Förslaget röstades ner i utskottet.

SD:s begäran har kritiserats av bland andra SVT:s vd Hanna Stjärne.

"Det är en gräns som har passerats, när man vill kalla publicister direkt till riksdagen för att stå till svars för en enskild publicering. Det är anmärkningsvärt och jag har inte hört talas om något liknande i Sverige", skrev hon i ett uttalande i fredags, rapporterade Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan