Annons

Annons

Annons

Fotboll

Frida från Rydaholm får damallsvenskt uppdrag

Frida Andersson har hittat ett nytt jobb.

Hon blir klubbdirektör i Linköpings FC.

Frida Andersson. Arkivbild.

Andersson säger så här till klubbens webbsajt:

Annons

"Jag är mycket stolt och glad över att få ett så ärofyllt uppdrag som att bli klubbdirektör för en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubbar. Det är en förening som bär på en segerrik tradition, har utvecklat ett stort antal världsstjärnor och som har gott renommé både hos partners och allmänheten."

Annons

Frida Andersson – som kommer från Rydaholm – har tidigare bland annat varit sportchef för en annan damallsvensk förening: Växjö DFF, som klättrade i seriesystemet under de sex åren hon var där.

Den 19 mars börjar hon sin nya tjänst.

"Vi är mycket glada över att Frida Andersson har tackat ja till tjänsten som ny klubbdirektör för LFC. Det är spännande år som ligger framför oss som förening, men det är också år som kommer att kräva fortsatt arbete med såväl sportslig, ekonomisk som organisatorisk utveckling", säger Paul Lindvall, ordförande i LFC.

Att så småningom vinna SM-guld och ta sig till Champions League lockade Frida Andersson till Linköping.

LFC, som i fjol kom femma i ligan, har blivit svensk mästare tre gånger: 2009, 2016 och 2017.

"För att nå dit igen krävs inte enbart bra prestationer på planen utan minst lika bra prestationer av oss som jobbar utanför planen. Ska vi nå toppen igen så krävs det hårt arbete från alla och en stabil ekonomi. Till det behövs en tydlig riktlinje vart föreningen vill och framför allt en plan för hur man ska nå dit."

Paul Lindvall igen:

"Frida har en stark drivkraft för att, i samverkan med andra i föreningen, ta en ledande roll i den nödvändiga förändringsprocess som LFC befinner sig i. Hon har också en väl dokumenterad förmåga att framgångsrikt driva komplexa projekt och att medverka till ökat intresse för fotboll."

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan