Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

"De är väl värda pristagare"

Text: 

Varje år delar Kristdemokraterna i Värnamo ut vitsippspriset. I år var det Hela människan som fick ta emot priset.

Dan Lindau, föreståndare för Hela människan Värnamo, tycker det är kul att verksamheten blir uppmärksammad.

Kristdemokraterna har delat ut priset sedan år 1997 och det delas ut för små och stora insatser som är viktiga för samhället men som oftast är utförda i det tysta.

Annons

– Vi fastnade för det som Hela människan gör. Det är verkligen en fin verksamhet och vi ville uppmärksamma och stödja dem, säger Gunnar Crona, ordförande för Kristdemokraterna i Värnamo.

Annons

– Till exempel så har de sitt öppna café som ger stor samvaro och ger matkassor till de som behöver. De är ett bra stöd till de som inte har så mycket. De är väl värda pristagare, fortsätter han.

Motiveringen bakom priset var det stora engagemang som personal på Hela människan har för samhällets mest utsatta och den välkomnande miljö som skapats för social samvaro.

– Att vi fick priset tar vi till oss som att vi gör något vettigt. Motiveringen var precis det vi vill att verksamheten ska vara med välkomnande miljö och engagerad personal. Det är kul att få uppmuntran. Många har arbetat här länge och jag vet den oerhörda ansträngningen som personalen gör. Det är inte självklart att jobba på fritiden, säger Dan Lindau, föreståndare för Hela människan i Värnamo.

Annons

Annons

Till toppen av sidan