Annons

Annons

Annons

Värnamo

Äldre par drabbades av inbrott: ”Kan ju verkligen förstöra tryggheten”

Ett äldre par lämnade sin lägenhet i Värnamo under en timme på fredagen. När de kom tillbaka var dörren uppbruten och låset var borta.

– Det är jättetråkigt. Det kan ju verkligen förstöra tryggheten, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst.

OBS! Bilden är en genrebild.

Det var vid 11.30-tiden på fredagen som det äldre paret upptäckte ett inbrott i sin lägenhet i centrala Värnamo. De hade då varit borta en timme och när de kom tillbaka så var dörren uppbruten och låset borta.

Annons

Annons

De ringde till polisen som en stund senare kom fram till platsen.

– Vi åkte dit och gjorde en teknisk undersökning. Vi har kunnat säkra spår från gärningspersonerna men jag kan inte säga vad för typ av spår, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst.

Polisen har även genomfört dörrknackning i området.

– Det verkar som att det har hörts rätt rejält när de brutit upp dörren så att även låset har försvunnit. Jag vet dock inte vad dörrknackningen har gett men någon borde ha sett något så vi vill gärna ha tips, säger Åsa Willsund.

Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld genom inbrott. Vad som har stulits är i nuläget okänt.

– Det är jättetråkigt med inbrott. Det drabbar ju den enskilde väldigt mycket och det kan ju verkligen förstöra tryggheten.

Det finns i nuläget ingen misstänkt och för att tipsa polisen ringer man 114 14.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan