Annons

Annons

Annons

Värnamo

dVN är här – läs den i vår app

Papperstidningen och e-tidningen känner vi till sedan tidigare. Nu kommer d-tidningen. En produkt som liknar papperstidningen men har flera digitala fördelar - och kommer sju dagar i veckan.

E-tidningens kusin. Så kallar Johannes Björck nya dVN. En helt ny produkt som har samma lugna tilltal som papperstidningen med rubriker, text och bilder samtidigt som läsarna får det digitala.

– I d-tidningen kan du se bildspel, kontakta redaktionen eller läsa en relaterad artikel bara genom att klicka på skärmen, säger Johannes Björck som är utvecklare av digitala plattformar på Hall Media.

Något helt nytt och lite av de tidningar som vi sett i Harry Potter-filmerna? Inte alls, säger Johannes Björck. Läsarna kommer att känna igen sig. Den ser inte ut som en exakt spegelbild av pappret, som kusinen e-tidningen, men känslan ska vara den samma. Och många läsare söker digitala lösningar som ofta är billigare och gör ett litet avtryck på miljön. D-tidningen är en sådan – men har även andra fördelar som att den kommer sju dagar i veckan

Annons

Annons

Utvecklarna har varit noga med att sidorna inte ska ”fladdra” utan det är först när man klickar på en artikel som det går att se något rörligt eller lyssna. Helt nytt däremot är att det blir tre spalter i stället för sex, som det är i dag.

– Tanken är att det ska gå att läsa texten på en platta eller padda utan att behöva zooma. Det första du ser är en förstasida. Därifrån kan du klicka in dig i en artikel eller till en avdelning. Eller så bläddrar du precis som i e-tidningen.

Ambitionen är att d-tidningen ska ha samma innehåll som finns i pappret eller e-tidningen, både när det gäller redaktionellt och annonser. Men riktigt där är man inte i dag.

– Inte än, det är inte 100 procent just nu. Läsarna får ha lite tålamod men det är för att slippa barnsjukdomarna.

Klart är dock att Värnamo Nyheter kommer att finnas kvar i d-tidningen trots att det nu blir en länstidning.

– dVN blir mer lokal även om det finns visst material från länet och regionen. Men det gör det nu också, säger Johannes Björck.

Själv tycker han om prasslet av papper och vet att många läsare har samma kärlek till sin tidning. Och vet också att det finns en publik som föredrar den. Samtidigt går utvecklingen mot en mer digital värld.

– D-tidningen ger oss en möjlighet att frigöra kraft till att samla innehåll, allt det du ser, hör och läser i Hall Medias kanaler, och att vi kan fokusera på det.

Annons

dVN är först ut den 19 februari. Sedan följer HallMedias övriga tidningstitlar efter inom några veckor.

Alla som har prenumeration på e- eller papperstidningen får d-tidningen. Du kommer åt den nya appversionen som vanligt med appar i din telefon - antingen automatiskt, om du ställt in att du vill uppdatera automatiskt, eller så får du gå in i app store och uppdatera.

Annons

I VN-appen ligger, i botten på första sidan, sedan en knapp/symbol där det står dVN och trycker du på den hittar du den nya produkten.

Här finns symbolen för dVN i Värnamo Nyheters mobilapp.

Där finns också direkta länkar för respons och sådan tar gärna Johannes Björck och de andra på Hall Medias utvecklingsavdelning emot.

– Vi är glada om folk hör av sig, både med positiva och negativa synpunkter. Det gör att vi kan utveckla d-tidningen och göra den bättre.

Och om jag har problem med att ladda hem appen, hitta d-tidningen eller få det att funka?

– Då finns Kundcenter som kan hjälpa dig, säger Johannes Björck.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan