Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

"Vi börjar nå ut till en ny publik"

"Det är en stor bredd", säger Lennart Alves om vårens kulturprogram.

Annons

Kulturvåren i Gnosjö kommun är i full gång, men ännu återstår många programpunkter, bland annat besök av trädgårdsbloggare och föreläsning om Virginia Woolf.

Kulturutvecklare Lennart Alves berättar att man försöker nå ut till många olika målgrupper med vårens kulturaktiviteter.

– Det är en stor bredd, menar han.

Doktorerat i nostalgi

Han lyfter fram två föreläsningar som äger rum under våren, som han tror kommer att bli välbesökta. Den 5 mars kommer docent Niklas Salmose till Gnosjö för att föreläsa om författaren Virginia Woolf:

Annons

– Det är ju kul, för han har doktorerat i nostalgi. Han kommer nog vara en väldigt intressant föreläsare.

Annons

"En av de största"

Den 16 mars är det dags för föreläsning med Johannes Wätterbäck, som driver bloggen Farbror Grön tillsammans med Theres Lundén.

– Vi räknar med att få mycket publik med Farbror Grön. Det är en av de största bloggarna inom trädgård, och de finns även på Youtube. Han ska prata om hur man ska kunna odla på sin egen tomt och efter sina egna förutsättningar.

Under våren är det också ett par utställningar, utöver exempelvis bokcaféer, brädspelskvällar och afternoon tea. Just nu pågår utställningen "En historia på fem veckor och fyra dagar" av Kajsa Dahlberg, med videoverk och installationer om berättandet som konstform. Den 26 mars invigs utställningen "Storm och längtan" av Magnus Larsson och Zsuzsanna Larsson Gilice.

"En otrolig succé"

Kulturutvecklare Lennart Alves berättar att man redan nu kan konstatera att en av nyheterna för i år har blivit en riktig succé, nämligen "Musik på hörnet", som arrangeras av Marie Åberg och Jane Petersson.

– Det har ju varit väldigt väldigt populärt, en otrolig succé. Det har ju varit fullsatt på varje konsert.

Även biblioteket har haft många besökare, bland annat på pysselaktiviteter och föreläsningar:

– De evenemang som vi har haft på biblioteket har dragit väldigt mycket folk. Det är kul att känna att folk hittar hit och vi ser att det finns ett stort behov av ett kulturprogram. Vi har också sett att vi börjar nå ut till en ny publik.

Annons

Annons

Till toppen av sidan