Annons

Annons

Annons

Flera drabbade av air bag-stölder

Text

Flera bilar har blivit av med krockkuddar under natten till fredagen. Enligt polisen är ett tiotal bilägare drabbade i samma område.

Polisen fick det första samtalet från drabbade bilägare vid 06.20-tiden på fredagen. Sedan dess har det kommit ännu fler samtal.

– Just nu är det tre drabbade på Stenmursvägen, tre på Ekoxevägen, en på Bokgatan och en på Trädgatan, sa Erik Terneborn, polisens presstalesperson tidigt på fredagsmorgonen.

Enligt de första uppgifterna ska det varit rattar som stulits ur fordonen, men tjuvarna verkar varit mer fingerfärdiga.

Annons

Annons

– Det verkar bara vara själva krockkudden som stulits, inte hela ratten. Det är lite nytt, så det ska bli spännande att se vad undersökningen kommer visa. Det är lite mer tekniskt avancerat detta.

Det är oklart hur tjuvarna tagit sig in i bilarna. I flera av fallen har det inte funnits några krossade rutor, utan bilarna verkar varit upplåsta, säger polisen.

– Vid den förra vågen av bilinbrott vi hade i höstas var det krossade rutor. Dessutom stals hela ratten då. Nu har man monterat ut krockkudden. Man kan misstänka att det rör sig om andra tjuvar den här gången.

Fångat upp nyckelsignal

Enligt polisen är det främst Volvobilar av modell XC60 och V90 och en BMW som drabbats vid nattens räd. Bilarna har varit utrustade med larm men inget har utlöst vid inbrotten.

– Vi tror att tjuvarna har fångat upp signalen från bilnyckeln och på så sätt öppnat bilen utan att göra någon åverkan på bilen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Natten mot torsdagen skedde en liknande räd i Växjöområdet då ett antal krockkuddar stals. Eftersom tillvägagångssättet var likadant jobbar polisen med tesen att det är samma gärningspersoner.

Finns det några vittnen?

– Inte vad jag känner till. Men vi vill gärna komma i kontakt med eventuella förbipasserande som kan ha sett något av vikt, säger Monica Bergström.

Annons

Det skedde ett inbrott på en bilverkstad i Värnamo under natten. Tror ni att det finns något samband mellan händelserna?

– Det finns inget konkret som pekar på det, men vi kan inte utesluta att det finns ett samband, säger Terneborn.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan