Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköping

Nyhetssnack: ”Smålands Berlusconi” och Hasses Motorstadion

Joel Jonsson, Inger Abram Ohlsson, Johan Nordenström och Anette Svensson är reportrarna bakom podden Nyhetssnack.

Annons

J-Södra kan ha hittat ett kreativt sätt att betala av sin skuld till Jönköpings kommun och Elmia. Uppdrag Granskning har sänt ett program om ett LSS-boende i Gnosjö kommun. Unga kvinnor flyr Jönköpings län. Region Jönköpings län vadar i pengar. Det är några av ämnena vi tar upp i veckans Nyhetssnack.

Är Jönköpings län ett gubbvälde? Johan Nordenström har besökt Forum Jämställdhet som ägde rum i förra veckan. Där menar en genusforskare att unga kvinnor flyttar från länet i högre utsträckning än unga män. I avsnittet pratar vi mer om det.

Jönköping Södra har dragits med en tung ekonomi och nu kan föreningen få till en uppgörelse med kommunen om en avbetalning – genom att sälja en ståplatsläktare.

Annons

Annons

Och vad ska Region Jönköpings län göra med den dryga miljard som de har i överskott? Sänka skatten eller satsa på sina problemområden? Inger Abram Ohlsson har försökt få svar från politikerna.

Detta och mycket mer i senaste avsnittet av Nyhetssnack – en podd om nyheter i Jönköpings län. Avsnittet publiceras på torsdagen.

Inbäddat innehåll

Länkar till artiklar vi pratar om:

Unga kvinnor lämnar Jönköpings län

J-Södra vill sälja ståplats – som avbetalning

Så svarar kommunen efter Uppdrag Granskning

Vetlanda Speedways nya hemmaborg: Hasses Motorstadion

Regionens rekordhöga överskott

Annons

Annons

Till toppen av sidan