Annons

Annons

Annons

Sveningsson lånas ut: "Det här ska bara bli kul"

Filip Sveningsson, 20, lämnar SHL.

I stället blir det spel i allsvenskan den kommande tiden.

Filip Sveningsson, Oskarshamn, i kamp med Tobias Ekberg, Malmö, under en SHL-match i höstas.

2018–2019 gjorde Filip Sveningsson från Gislaved sin första säsong i Oskarshamn, efter att ha tillbringat junioråren i HV71.

Den säsongen i Oskarshamn slutade med att laget tog sig upp i SHL och den Gislaveds SK-fostrade forwarden noterades för 31 poäng på 55 matcher.

Annons

Annons

Väl uppe i SHL har han spelat hälften så många matcher och gjort fyra poäng, varav två mål.

Filip har drygt nio minuters speltid i snitt per match under säsongen, men efter att han kom tillbaka från skada i mitten av december har han i många matcher bara spelat någon minut.

Mot Rögle, i sista matchen före landslagsuppehållet, blev Filip helt utan istid.

Följden blir att han nu lånas ut till allsvenska Tingsryd resten av säsongen.

– Jag har bett om detta ett tag nu, att bli utlånad. Man kan väl säga att den här säsongen har blivit lite förstörd av skador som gjort att jag missat en hel del matcher och sen inte riktigt hittat någon form eller rytm. Det var skönt att det löste sig till slut och att Tingsryd ville ta sig an mig, säger han till Smålandsposten.

– Det här ska bara bli kul. De har ju fortfarande häng på positivt kval och det hade varit jätteroligt om jag kunde hjälpa till med att säkra spel där.

Tingsryds AIF är just nu på elfte plats i tabellen när 44 av 52 omgångar är spelade. Laget föll mot jumbon AIK under måndagen och möter närmast Västervik hemma på onsdagen.

I Taif, som har sex pinnar upp till åttonde plats, spelar sedan tidigare Anton Johansson från Värnamo.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan