Annons

Annons

Annons

Jönköping

Polisen söker ny chef till länet

Text

Jönköpings polisområdeschef Lennart Leijon går i pension i sommar och polisen har nu påbörjat rekryteringen av hans efterträdare.

– Vi söker brett för att få rätt kompetens. Ibland kan det vara lägligt att tillsätta en person från någon annan del av polisens verksamhet, säger Carina Lennquist, biträdande regionpolischef.

Polisområdeschefen i Jönköping ansvarar för verksamheten i hela Jönköpings län som inkluderar de tre lokalpolisområdena Södra Vätterbygden, Värnamo och Höglandet.

Lennart Leijon blev först tillförordnad polisområdeschef hösten 2017 då hans företrädare Johan Norman lämnade tjänsten för att bli chef för Kustbevakningen. Efter ett par månader blev Lennart Leijons tjänst permanent.

Annons

Annons

– Lennart Lejon fyller 65 i år och det är inte mer dramatiskt än att vi behöver en efterträdare när han går i pension, säger Carina Lennquist.

Polisen publicerade en annons för tjänsten på sin hemsida i måndags. Den som rekryteras till tjänsten får ett förordnande som gäller i fyra år.

– Därefter kan uppdraget förnyas i ytterligare fyra år, men åtta år är den längsta tid som vi tillåter. Tidigare kunde chefer inom polisen inneha posterna längre tid än så, men nu anser vi att det behövs vissa förändringar med jämna mellanrum, säger Carina Lennquist.

Chefen för polisområde Jönköping ingår även i ledningen för polisregion Öst som utöver länet inkluderar Östergötlands- och Södermanlands län.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan