Annons

Annons

Annons

Elitserien byter namn – och Lejonens konkurrent tar arenanamn efter gatukök

Text

Att idrottslag byter namn på sina arenor har varit vanligt de senaste åren. Nu är det klart att elitserien i speedway byter namn och att Vetlanda Speedways arena tar sitt nya namn efter ett lokalt gatukök.

Det var glada miner i Vetlanda sedan namnbytet blivit klart.

Gislaveds motorstadion, där Lejonen kör i elitserien, heter OnePartnerGroup Arena efter ett företag. Nu följer Vetlanda efter och byter namn på Vetlanda motorstadion efter cirka 70 år.

Annons

”Den 24 juni 1949 kördes den första tävlingen på det som fram till i dag har varit Vetlanda motorstadion. Men nu blir det ett nytt namn på ovalen. I minst tre år framöver kommer Vetlanda Speedways hemmaborg att heta Hasses Motorstadion i stället. Vetlanda MS och Hasses Gatukök & Pizzeria gör tillsammans en storsatsning med förhoppningar om att locka ny publik till arenan”, skriver vetlandaposten.se.

Annons

”De var snabba med ett visa ett tydligt intresse. Diskussioner har pågått under en tid och vi är givetvis grymt stolta över att ha knutit till oss en affär som löper över tre år”, säger Vetlandas sportchef Mikael Wirebrand till samma tidning.

Och för någon dag sedan blev det klart att elitserien i speedway framöver kommer att heta BAUHAUS–ligan. Detta sedan byggvaruföretaget Bauhaus och Elit Speedway Sverige (ESS) har skrivit ett avtal som gör Bauhaus till huvudpartner för elitserien 2020.

”Jag känner en stolthet och glädje att få in ett så stort företag som Bauhaus till huvudpartner för den svenska högstaserien 2020. Det nya TV–avtalet som skrevs till säsongen 2020 gör att intresset ökar för svensk speedway. Att Bauhaus väljer att göra ett huvudpartneravtal med ESS gör att svensk speedways varumärke stärks. Avtalet är ett år med option på förlängning”, säger Mikael Teurnberg, som är marknadsansvarig för ESS, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan