Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Artisten Sabina Chantouria till Gislaved för att lära sportlovslediga skriva låtar

Text

Rollspel, sagostunder, låtskrivande med artisten Sabina Chantouria och en arkeolog som experimenterar med barnens hjärnor. Sportlovet närmar sig med stormsteg och kommunen har laddat med aktiviteter.

Gislaveds kommun

Artisten och låtskrivaren Sabina Chantouria kommer till Gislaved för att lära sportlovslediga barn och ungdomar att skriva låtar.

Annons

Annons

För den som går på sportlov nästa vecka finns det en hel del aktiviteter att delta i i Gislaveds kommun. Man kan bland annat vara med på sagostunder eller lära sig att skriva låtar tillsammans med låtskrivaren och artisten Sabina Chantouria. Hon kommer till Gislaved den 14 februari. Och den som vågar kan låta arkeologen, barnboksförfattaren och tecknaren Jonathan Lindström, känd från SVT och P1:s Spanarna, experimentera med hjärnan, när han kommer till Hestra bibliotek den 12 februari.

– Vi har försökt tänka brett för att möta en bred målgrupp och vi har spridit ut det på orterna i kommunen, säger Annie Nilsson, kultursamordnare i Gislaveds kommun.

På det smörgåsbord som kommunen dukar upp finns rollspel, skridskoåkning, bowling och sagomys och utflykt till Jönköping bland andra aktiviteter.

Sportlovsprogrammet riktar sig till alla sportlovslediga barn i grundskolan och gymnasiet.

– Workshopen i låtskrivande riktar sig till den äldre målgruppen, faktiskt ända upp till 25 år, säger Annie Nilsson och förklarar att aktiviteterna i första hand väljs ut för att sysselsätta barn och unga, men också för att de ska få en möjlighet att lära sig något nytt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan