Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

JLT undersöker eventuella kvällsturer för buss 141 till Hok

Bussarna från Jönköping till Värnamo och Sävsjö är viktiga för Vaggeryds kommun eftersom de även passerar Vaggeryd och Skillingaryd respektive Hok och Svenarum.

Annons

I samband med dialogmötet berättade vi om den kommande helgtrafiken på linje 141 förbi Hok och Svenarum. Nu undersöker Jönköpings Länstrafik om det även finns underlag för kvällsturer.

Nu är tiden att fundera över servicen i den östra kommundelen. I förra veckan hölls ett välbesökt dialogmöte i Svenarums församlingshem och nästa vecka sätts strålkastarljuset på Hok. Liksom tidigare Medborgarcafé kommer det att hållas i Brokyrkan.

Vad gäller klimatsmart resande, i form av bussar, genom Vaggeryds kommun har det tidigare rått ett relativt frostigt klimat. Stökiga nattåkare på väg hem från krogen i Jönköping har skapat problem på buss 133. Det hotades med indragna turer, vakter har provats liksom ändrade turer.

Annons

Annons

Men en upptining tycks alltså vara på gång, åtminstone på linje 141 Jönköping–Sävsjö: Från den 15 juni sätts fyra nya dubbelturer (tur och retur) in, två på lördagar och två på söndagar.

Och nu meddelas alltså att även helgturer på vardagar kan vara på gång. Den som så önskar uppmanas att delta i debatten; på dialogmötet i Hok på tisdag kväll eller via kommentarsfältet på kommunens hemsida.

– Vi ser en möjlighet att kunna erbjuda helgtrafik till de boende i orterna som bor utmed linjesträckningen och nu vill veta höra vad resenärerna i Vaggeryds kommun har för tankar kring avgångstider, säger Joakim Eriksson, trafikutvecklare på Jönköpings Länstrafik på kommunens hemsida.

Kommunens kanslichef, Torbjörn Åkerblad, är glad över JLT:s gensvar på de behov och önskemål som finns i Vaggeryds kommun.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy