Annons

Annons

Annons

Rekordlågt stöd för S

Socialdemokraterna fortsätter att backa i opinionen. Enligt partisekreteraren har både gängkriminaliteten och januariavtalet påverkat väljarna.

S får nu 23,7 procent i Svensk väljaropinions januarimätning, en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.

Stödet är det lägsta sedan mätningarna startade 2010. Partiet har sjunkit stadigt det senaste året, i decembermätningen fick partiet 24,4 procent.

– Det är inget snack om att det är tufft läge, men jag är övertygad om att vi kan vända det här, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) till Ekot.

Annons

Annons

Vänsterpartiet har ökat, och får nu 10,4 procent av väljarnas stöd, vilket är en ny toppnotering för partiet i mätningen. I december fick V 9,8 procent.

– Jag tror att det påverkar en hel del att man ser att vi gör vad vi kan, säger V:s partisekreterare Aron Etzler till Ekot.

Sverigedemokraterna får 23,3 procent, vilket är något lägre jämfört med decembermätningen då partiet fick 24,2 procent.

Moderaterna får nu 17,8 procent, KD 6,4 procent och C 8,7 procent, vilket för alla tre partierna innebär en liten uppgång.

Miljöpartiet tappar något, och får nu 4,5 procent. Liberalerna tillhör också dem som tappar, partiet får nu 3,7 procent.

(TT)

Socialdemokraterna får 23,7 procent i Svensk väljaropinions senaste mätning.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan