Annons

Annons

Annons

Thern: ”Ska vi bli vinnare måste vi se till att vara lite tuffare”

IFK Värnamo åkte till Skåne för årets andra träningsmatch.

Där var det Trelleborgs FF som gjorde målen.

Francis de Vries var bra mot Trelleborg.

Efter 5–0 mot division 3-laget Gnosjö blev det betydligt tuffare motstånd för IFK Värnamo i helgen.

TFF vann det tiogradiga mötet med 2–0 på konstgräsplanen som finns bredvid deras superettanarena Vångavallen.

Annons

– Det är alltid tråkigt att förlora. Spelmässigt är det en jämn match. De är lite bättre än oss första 15-20 minuterna. Men när vi hittar rätt i våra utgångslägen stänger vi ner dem ganska bra, säger IFK:s tränare Jonas Thern.

Skåningarna gjorde sitt första mål, mitt i första halvlek, via en central passning från lagets mittfält. Bollen tog sig mellan Värnamos mittbackar och nådde Måns Söderqvist, som la in 1–0 till TFF.

Annons

– Efter det har de inga superchanser i första. Vi har några bollar på väg in i boxen, men inga riktiga chanser. Spelmässigt är det helt okej, säger Thern.

Många byten

Tio minuter in i andra hade han bytt in alla utespelare som startade på bänken och samtliga fick därmed spela minst 35 minuter.

– Det tar lite tid innan vi kommer rätt efter det, men när vi gör det trycker vi på i medvinden. Det känns som att vi är nära 1–1.

I stället skickade Henrik Johansson in 2–0 till Trelleborg på hörna i slutminuterna.

– Alla jobbar och sliter. Vi lyfter upp pressen i andra, men vi har inga superlägen då heller. Fast vi är ändå väldigt nära att få in en boll. Vi är lite tunna inne i boxen. Vi behöver ha lite mer djävlar anamma där. Vi väljer hellre att spela runt.

"Känns stabilare"

Thern fortsätter:

– Men vi känns stabilare som lag nu än vid den här tiden förra året. Fast ska vi bli vinnare måste vi se till att vara lite tuffare. Det är det som krävs. De är lite mer fysiska i boxen och mer pang på.

Vem var bäst i IFK?

– Det var stabilt överlag. Filip Eriksson gör det bra i målet och har jättefina fötter. Trelleborg försökte pressa högt, men vi spelade oss ur det bra. I backlinjen är alla gedigna. Francis (de Vries) ser jättestabil ut som vänsterback och mittback. Kevin (Simola) var bra på sin kant och det är ingen som tar sig förbi honom.

Annons

– Erick (Brendon) ser jättefin ut på mitten. Daniel (Ask) blixtrar till och har många bra passningar. Charlie (Vindehall) jobbar och sliter och (Johan) Lassagård kom med några bra inlägg.

Nästa träningsmatch för IFK är på fredag. Då åker laget till Tipshallen i Växjö för att möta Öster, som också spelar i superettan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan