Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Arbetsgivare på "Gör plats"-mässa – alla ska ha chans till jobb

Text: 

En jobbmässa för arbetssökande med olika funktionsvariationer hölls under torsdagen. För Johan Enell på Svenstigs Bil är det en självklarhet att välkomna alla till gemenskapen i arbetslivet:

– Vi vill ge dem chansen att lyckas i arbetslivet.

– Det är en viktig insats att man hjälps åt att alla får komma ut i arbetslivet, säger Johan Enell, servicemarknadschef på Svenstigs bil.

"Gör plats-mässan" hölls på Arbetsförmedlingen i veckan. Ett tiotal arbetsgivare var på plats för att träffa de 90 besökare som Arbetsförmedlingen bjudit.

Annons

Mässan arrangerades för att hjälpa arbetssökande med någon form av funktionsnedsättning att komma in på arbetsmarknaden.

Annons

Plats åt alla

Ett av de lokala företagen på plats var Svenstigs Bil, som genom sin medverkan vill visa att de är ett företag som försöker ge plats åt alla.

– Det är viktigt. Vi står för allas lika värden och vi tar in och ser över möjligheterna att kunna ge plats åt alla i företaget, även de med funktionsvariationer. Vi vill ge dem chansen att lyckas i arbetslivet, säger Svenstigs servicemarknadschef Johan Enell och berättar att de nyligen anställt några ensamkommande till företagets bilvårdsavdelning och lager.

Hur viktigt är detta?

– Alla behöver en plats i samhället. Det är en viktig insats överhuvudtaget att man hjälps åt så att alla får komma ut i arbetslivet. Det kan vara praktik, korta anställningar. Framför allt tycker jag att alla har lika värde även fast man kan ha en bokstavskombination. Det handlar om en tillhörighet. Utanförskap är inte bra för någon, avslutar Johan Enell.

Arbetsförmedlingen höll en liknande mässa förra året. Bland besökarna då var det 25 personer som gått vidare i olika rekryteringsprocesser hos arbetsgivarna.

Arbetsförmedlingens Zvjezdana Gould intervjuade olika arbetsgivare, bland annat Johan Enell från Svenstigs Bil.

Annons

Annons

Till toppen av sidan