Annons

Annons

Annons

Premiär för nya startpallar: "Betyder väldigt mycket"

I helgen håller Värnamo SS sin första tävling under 2020.

Då ska det tävlas på de nya startpallarna.

Majken Eriksson, Smålandsstenars SS, under förra årets Vidösternsimmet sprint.

Magnus Pettersson, som finns med i Värnamo Simsällskaps tävlingskommitté, är glad att nytillskotten till de fem banorna har kommit.

– Det ska bli spännande att se hur de fungerar i tävling. I kväll kör vi våra förberedelser och i morgon tävlar vi, säger han under fredagen.

Annons

Annons

Tidigare i veckan skrev Värnamo Nyheter om att de nya startpallarna är nödvändiga för klubben.

– Vi vill fortsätta med tävlingsverksamheten och då behövde vi det här för att bli en bättre arrangör, sa Christer Ringblom, ordförande i Värnamo SS, till tidningen då.

Magnus Pettersson igen:

– Det här projektet har vi hållit på med länge. De gamla var sen simhallen byggdes 1962. Nu är de uppdaterade till moderna saker.

– Det betyder väldigt mycket. Det blir lättare att starta och de blir snabbare förhoppningsvis. Det är viktigt att de får träna med frånskjutandet.

Ungefär 150 deltagare väntas komma till start i helgens tävling Vidösternsimmet sprint, som avgörs under lördag och söndag i Värnamo simhall.

Klubbarna som medverkar i tävlingen är Värnamo, Anderstorp, Smålandsstenar, Vetlanda, Nässjö, Jönköping, Ljungby och Varberg.

– Vi hoppas på bra tävlingar. Det är svårt att locka äldre, så det är mest yngre som är med. Förutom våra egna där den äldsta är född 1999, säger Magnus Pettersson.

Senare i år arrangerar Värnamo ytterligare någon tävling, men när är inte spikat ännu.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan