Annons

Annons

Annons

Värnamo

Hot riktades mot Forsheda skola

På torsdagen riktades ett hot mot Forsheda skola. Enligt hotet skulle det genomföras under fredagen och polis har under dagen arbetat tillsammans med skolan och kommunen för att undersöka allvaret i hotet.

– Det verkar som att personen aldrig hade avsikt att skada någon, utan snarare har haft dålig humor, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst.

OBS! Bilden är en genrebild.

Hotet riktades mot Forsheda skola 7-9 och polisen kontaktades. Enligt hotet skulle det genomföras under fredagen och polisen har tillsammans med kommunen och skolan arbetat med att undersöka allvaret i hotet och sett över om några åtgärder behövde utföras.

Annons

Annons

Enligt polisen finns det ingenting som tyder på att hotet skulle genomföras.

– Vi har bedömt det som att inget hot kommer att genomföras. Det verkar som att personen aldrig hade avsikt att skada någon, utan snarare har haft dålig humor och har haft svårt att dra linjen för vad som är skoj och vad som är ett hot som kan oroa många människor, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst.

Vad för typ av hot det rör sig om vill inte polisen berätta. Inte heller om det var muntligt eller skriftligt.

– Vad som stod vet jag inte och med hänvisning till en pågående utredning vill jag inte gå in på hur det togs emot.

Polisen har identifierat en man som är misstänkt för hotet och olaga hot mot grupp. Mannen förhördes av polis under dagen och släpptes senare efter förhör. Misstankarna kvarstår dock.

– Åklagare har gjort bedömningen att inte hålla honom frihetsberövad. Det verkar ha framkommit att han inte tänkt att göra det här hotet till verklighet.

Under dagen som polisen, skolan och kommunen arbetade med händelsen så pågick lektionerna på Forsheda skola som vanligt. Åsa Willsund berättar att eleverna samlades under eftermiddagen och fick information om händelsen.

– Skolan håller öppet som vanligt på fredagen eftersom vi har gjort bedömningen att inget hot ska genomföras. Vi kommer att finnas på plats på skolan under fredagen för att vara trygghetsskapande och ta emot frågor från elever, lärare och föräldrar, säger hon och fortsätter:

– Det är inte på grund av en ökad hotbild.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan