Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klart: Fotbollsprofilen från Rydaholm har skrivit på för Östers IF

Mario Vasilj, till höger, i en match med Östers IF.

Annons

Mario Vasilj gjorde avtryck under sin tid i Östers IF. Det blev tolv säsonger och över 300 matcher för Växjöklubben. 2019 vände han tillbaka till Rydaholm och spelade division 6–fotboll.

Under onsdagseftermiddagen kallade Östers IF till presskonferens och det är nu klart att Mario Vasilj återvänder till superettaklubben. Den här gången som assisterande tränare.

Det blev serieseger i division 6 för Rydaholms Goif 2019 med fem poäng före närmaste lag. Mario Vasilj bidrog på ett mycket fint sätt till lagets fina säsong då han gjorde 13 mål. Nu är han alltså klar för en återkomst till Östers IF där han kommer att vara assisterande tränare åt Denis Velic.

”Det känns lite som en dröm. Det var alltid en dröm att få spela i Östers IF och det känns lika häftigt denna gången som första gången. Allt jag kan göra för klubben vill jag gärna göra – och kan jag bidra på ett positivt sätt så finns det ingen tvekan från min sida”, säger Mario Vasilj till Östers webbplats.

Annons

Annons

”Förhoppningsvis kan jag bidra med erfarenhet från spelarkarriären och bitar man har lärt sig under åren från olika tränare man har haft. Jag hoppas även kunna arbeta individuellt med spelarna på ett annat plan och det ska bara bli riktigt roligt att få komma igång”, fortsätter han.

Mario Vasilj kommer förutom att vara assisterande tränare även coacha U21–laget under säsongen.

”Det känns otroligt roligt att få med Majje på den här resan. En kille som känner föreningen utifrån och in och personifierar Östers IF och vad klubben står för. Majje med sin långa spelarerfarenhet kommer att kunna dela med sig av sina kunskaper till våra spelare i dagens trupp. Både våra unga spelare, men också våra äldre. Tanken är att vi ska arbeta ihop som ett team – men med ett extra fokus kring vårt försvarsspel”, säger huvudtränaren Denis Velic till Växjölagets webbplats.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy