Annons

Annons

Annons

Smålands litteraturpodd

Åke Edwardson i Litteraturpodden: Det kommer en ny deckare i höst

Text

Åke Edwardson kallar "Bungalow" sin starkaste roman. Den tog sex år att skriva och handlar bland annat om den turbulenta uppväxten i Småland. I Smålands litteraturpodd berättar han om arbetet med boken och avslöjar att han just nu skriver på en ny deckare om kommissarie Erik Winter.

Åke Edwardson är författare till 25 böcker. I höst kommer hans nästa bok om kommissarie Erik Winter.

För ett halvår sedan släpptes romanen "Bungalow" som handlar om karaktären Karl Edwards som reser runt i Sydostasien och letar efter sin försvunna dotter. Boken innehåller också många scener från uppväxten i Småland.

Annons

Annons

– Jag reser i mitt eget liv i den här boken, men det är en roman. Det finns kraftigt självbiografiska inslag, men det är också mycket dikt, säger Åke Edwardson i en intervju i litteraturpodden.

Åke Edwardson är aktuell som medverkande på Smålit. Han föddes 1953 i Tranås. Efter några år i Östergötland flyttade familjen tillbaka till Småland. Pappan som var konditor öppnade ett eget ställe i Vrigstad. Under gymnasietiden var Åke inackorderad i Värnamo.

– Att växa upp på ett så litet ställe gör att man kan känna sig ensam. Jag blev tidigt intresserad av litteratur och musik. Det hade varit roligt att vara ung i en större stad. Samtidigt gjorde det kanske att jag fick mer tid att vända mig inåt och reflektera.

I intervjun i litteraturpodden berättar Åke Edwardson också om hur pappans alkoholproblem har påverkat hans liv – och hans författarskap.

– Den som har växt upp med alkoholism bär med sig en nedstämdhet, säger han.

Här hittar du podden:

Smålands litteraturpodd görs av Hall Medias kulturredaktion. Du kan lyssna på den via spelaren i artikeln eller direkt i din poddapp. Du hittar också poddavsnittet via Soundcloud eller Spotify.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan