Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Man misstänks för sabotage mot polisbil – greps på bar gärning

Text

En polisbil som stod parkerad i Värnamo blev på måndagen både repad och fick alla fyra däck sönderskurna. Polisen kunde gripa en misstänkt man på bar gärning.

En polisbil i Värnamo utsattes för sabotage. Bilden är från annat tillfälle.

Det var när polisen var ute på jobb på Vattengatan under eftermiddagen som händelsen inträffade.

Polispatrullen såg hur en man repade polisbilen och även skar sönder alla däcken.

Annons

– Det är lite ovanligt att vi ser sådant här. Vi brukar ju vara upptagna med annat arbete än att vakta polisbilen, men nu kom de på honom denna gång, och det är väl det enda som är positivt med detta, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Annons

Den misstänkta mannen, som är i 25-årsåldern, togs alltså på bar gärning och kunde gripas av patrullen. Han misstänks i nuläget för sabotage mot blåljusverksamhet, men brottsrubriceringen kan komma att ändras, säger Thomas Agnevik.

Efter förhör på polisstationen beslutade åklagare att mannen skulle släppas på fri fot, han är dock fortfarande misstänkt.

I detta fall arbetade polisen inte med en akututryckning när bilen saboterades. Men sådant beteende kan ändå drabba allmänheten i förlängningen, säger Thomas Agnevik.

– Nu fick det inte konsekvenser i detta fallet vad jag kan se. Men vi har ju begränsat med resurser och att en polisbil tas ur spel kan ju få konsekvenser, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan