Annons

Annons

Annons

Annons

"Darijan har imponerat på mig"

Darijan Bojanic efter torsdagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Moldavien i Doha.

Annons

I torsdags debuterade Darijan Bojanic i A-landslaget.

I sin andra landskamp spelade han fram till Sveriges vinstmål.

Efter det pratade förbundskapten Janne Andersson gärna om honom.

Sveriges landslag inledde sitt fotbollsår med den årliga januariturnén. Blågult vann båda matcherna, mot Moldavien och Kosovo, med 1–0.

För Darijan Bojanic från Gislaved innebar årets första match också den första i A-landslaget. Han spelade då 90 minuter.

I matchen mot Kosovo under söndagen kom Bojanic in i minut 64. Med kvarten kvar spelade Hammarbymittfältaren fram till Simon Hedlund, som gjorde mötets enda mål.

Annons

– ”Mackan” (Danielson) gjorde det bra, bröt bollen och spelade in mig i en bra yta där jag kunde vända upp direkt och attackera, säger Bojanic till Fotbollskanalen.

Bojanic, som fyllde 25 år strax före nyår, trivdes under landslagssamlingen i Qatar.

– Det har varit skitkul. Det är inte som när man var yngre (i landslagen), när folk var lite diviga och kaxiga. När man kommer hit här så är man ett lag och man respekterar alla. Alla försöker hjälpa varandra. Det känns som att spela i ett klubblag. Det är en skitskön känsla. Jag skulle absolut vilja fortsätta att vara med framöver.

Annons

Förbundskapten Janne Andersson gillade det Bojanic presterade.

– Darijan har imponerat på mig under den här tiden. Med många spelare ser man kanske hur bra de är först när man själv får jobba med dem, ge dem instruktioner och märker hur de tar det. Jag tycker att han gjort det väldigt bra, säger Andersson till Fotbollskanalen.

– Det är inte bara en spelare med en fantastisk fot. Han har en förmåga att lösa situationer, vara på rätt ställe och peta in en tå för att bryta boll. Det är inte bara en konstruktiv spelare. Även om det är hans starka sida. Han har visat lite fler dimensioner i sitt spel än vad jag kanske sett så tydligt innan hos honom.

Om att få beröm från Andersson säger Bojanic så här:

– Det är kul. Kul att det man gör på planen uppskattas. Det är bara att tacka. Det är kul att han gillar det jag gör.

Annons

Bojanic förlängde tidigare under 2020 sitt kontrakt med Hammarby till sommaren 2023. Under sitt första år i klubben, det som var i fjol, imponerade han stort och gjorde bland annat fyra mål och elva assist.

"Jag är väldigt glad över den här förlängningen. Att Hammarby vill detta är ett tecken på att man har gjort någonting bra, så det känns jäkligt skönt att ha det här på plats", säger han till Hammarbys webbsajt.

Annons

Annons

Till toppen av sidan