Annons

Annons

Annons

Värnamo

Mordmisstänkt i gängkonflikt har koppling hit

Text

Han är misstänkt för att ha avlossat ett dödande skott i tinningen på en 20-årig man. Nu fyller han 22 år och trots att åren har gått sedan han gick i en skola i länet visar uppgifter från myndigheter att han fortfarande har koppling till länet.

Under förra året inträffade 320 bekräftade skottlossningar runt om i Sverige. Facit i Stockholm var 86 skjutningar och 16 döda. Årets sista skottlossning i 08-området som slutade med att någon avled inträffade natten till nyårsafton. En 20-årig man sköts i Rinkeby, i nordvästra Stockholm. Enligt Aftonbladet sköts 20-åringen i tinningen. Bara några timmar senare efter dådet kunde polisen gripa flera personer som, enligt flera medier, har kopplingar till den gängkriminella miljön i norra Stockholm. En av de gripna är en man som i dagarna fyller 22 år. Han sitter häktad misstänkt för mord på 20-åringen.

Annons

Annons

22-åringen är i dag skriven på en adress i en Stockholmsförort, men det har han inte alltid gjort. Under en tid bodde han och gick i skola i en ort i länet, det visar myndighetsuppgifter som tidningen har tagit del av. En kontroll med Skatteverket visar att 22-åringens postadress sedan tio år leder till en stad i länet. På samma postadress ska en ideell förening finnas och som kontaktperson för föreningen anges 22-åringen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan