Annons

Annons

Annons

Andersson till allsvenskan: "Jag känner mig jätteglad"

Text

Tobias Andersson, 25, tränade med Kalmar FF på försäsongen i fjol.

Under onsdagen skrev han kontrakt med klubben.

Tobias Andersson under tiden i Öster.

Till Kalmar FF:s webbsajt säger han så här:

– Jag är väldigt nöjd att få komma till en förening som Kalmar FF och känner mig jätteglad just nu. Nu ser jag fram emot att få komma igång och träffa alla nya lagkamrater.

Andersson började sin fotbollskarriär i Forsheda. 2010 hamnade han i IFK Värnamo och 2017 vaktade han alla lagets minuter i superettan då klubben gjorde det rekordbra och kom sexa.

Efter att IFK åkte ner i division 1 året efter flyttade Tobias Andersson i början på 2019 till Växjö för spel i Öster. Han kastades direkt in i svenska cupen mot Malmö FF och spelade efter det 20 matcher i superettan.

Annons

Annons

Före att det blev klart med spel i Öster provtränade han med Kalmar FF i två veckor, på deras träningsläger i turkiska Belek.

– Jag kände direkt att det var ett väldigt bra gäng med både spelare och ledare. Man märkte att det var en bra gemenskap. Allting kändes professionellt och det var ett bra läger på många sätt, säger han till KFF:s sajt.

Flerårskontrakt

Ett år tidigare var Andersson i Belek med IFK Värnamo. I en intervju med VN berättade han då om sina framtidsmål.

– Från att man var liten har det alltid varit att bli proffs. Nu har jag tagit mig till superettan och spelat en säsong. Nästa steg blir då allsvenskan, så det är det jag siktar på nu.

Och där är han nu.

Andersson har kritat på ett flerårskontrakt med KFF, som under 2019 höll sig kvar i allsvenskan via kval.

– Mina styrkor är att jag har bra fötter och en bra speluppfattning. Det är alltid svårt att prata om sig själv. Men jag brukar säga att jag är ganska ospektakulär som målvakt. Med det menas att jag försöker göra alla moment så enkelt som möjligt och inte krångla till det.

"Alltid varit ett mål"

På frågan om varför det blev Kalmar FF svarar han:

– En faktor var så klart att det är ett steg uppåt i seriesystemet och att få komma till en allsvensk förening. Det har alltid varit ett mål för mig att spela där. Sedan kände jag att det är en bra träningsmiljö för mig att växa ytterligare som målvakt där jag även kan få möjlighet att spela riktigt bra matcher.

Annons

Annons

– Just nu vill jag bara komma igång och träna och spela så mycket matcher som möjligt. Givetvis finns det en medvetenhet om att det blir en tuff konkurrens. Men mitt mål är att träna och spela så bra som möjligt. Sedan är det upp till tränaren att avgöra vem som ska spela.

Jörgen Petersson, tidigare tränare för IFK Värnamo, är numera sportchef i Kalmar FF. Han säger så här, till KFF:s hemsida, om att de värvat Andersson:

– Vi har gått från tre till två målvakter inför säsongen 2020. Då är en två viktiga parametrar att det finns både kvalité och träningstålighet. Något som vi ser att Tobias står för.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan