Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hon hämtar till julfirandet i Skillingaryd – från hela kommunen

Anmäl dig till ”Jul tillsammans” och säg till om du behöver bli hämtad, uppmanar Camilla Clemén-Söderlund. Hemtransport ingår givetvis.

Annons

Vill du fira jul på församlingshemmet i Skillingaryd, men har svårt att ta dig dit? Lugn, ring till Camilla så fixar hon skjuts – om du bor i Vaggeryds kommun.

Planeringen inför julfirandet i Skillingaryds församlingshem är i full gång. Många är intresserade av att komma och en åtta medlemmar stark kommitté jobbar med små och stora detaljer. Däribland initiativtagaren, Skillingarydsprofilen Linus Persson. En annan är Camilla Clemén-Söderlund i Hok:

– Jag funderade lite speciellt över transportfrågan. Hur fungerar det för dem som inte har någon bil, eller har svårt att röra sig, och ogärna sitter ensamma på julafton?

Annons

Annons

Sagt och gjort…

Camilla och hennes make Conny bor i Hok. De träffades sent i livet, har båda vuxna barn och kommer från olika håll i landet. Varför inte göra en insats för andra på julafton och samtidigt lära känna nya människor, resonerade de. Camilla rattar en skåpbil och maken kör en SUV – rullstolar och rullatorer är alltså inget hinder.

– Börja med att ringa och anmäla dig – senast den 20:e – till julfirandet. Säg samtidigt till om att du önskar bli hämtad så fixar vi det, säger Camilla.

Rullstolar och rullatorer får åka där bak.

Vid hämtning kommer transporten någon gång före klockan 14 då julfirandet börjar. Färden går till Församlingshemmet i Skillingaryd, som ligger på Östra Vasagatan 19. Där väntar julmat, glögg, lotterier, julklappar och musik. Laddat för trevlig gemenskap alltså – som den utdelade affischen utlovar.

– Firandet är, tack vare Lions och frikostig sponsring från företag på orten, gratis för besökarna. Vi som jobbar med det ställer upp ideellt och Svenska kyrkan bidrar med lokal, säger Camilla Clemén-Söderlund.

Tidigare år – ”Jul tillsammans” har ordnats sedan 2015 – har deltagarantalet varierat mellan 30 och 60. Aktiviteterna kan med kort varsel komma att anpassas efter hur många man blir och i vilken ålder. Dans kring granen kanske, frågesport eller pyssel?

Annons

Camilla kommer ursprungligen från Gislaved och är van att få saker att hända. Till hennes intressen, förutom att ”ordna släde” på julafton, hör konstnärligt skapande och att köra motorcykel.

Affischer, som bland annat berättar om möjligheten till hämtning, har distribuerats bland annat med hjälp av kommunens hemtjänst.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy