Annons

Annons

Annons

Värnamo

Visar upp bild: Annie Lööf hyllar neonatalvården – dottern föddes i vecka 28

Text

Centerledaren Annie Lööf deltog inte på Nobelfesten i tisdagskväll, som annars är norm för partiledare.

Istället valde hon att hylla svensk neonatalvård från sjukhussängen med dottern Saga i famnen, i ett inlägg på Facebook.

– Vi har en fantastisk sjukvård i landet, säger Annie Lööfs pappa Hans-Göran Johansson till Värnamo Nyheter.

För en vecka sedan föddes Annie Lööfs dotter, hennes andra barn.

”Vi båda mår under omständigheterna bra och kommer att få ligga på sjukhus en längre tid då dottern är född allt för tidigt", skrev hon på Instagram.

Annons

Annons

Tidigare har Centerledaren berättat att ankomsten var beräknat någon gång under första delen av 2020.

"Tack alla medarbetare inom sjukvården som har tagit hand om mig under den senaste tiden och för allt det ni gjort och gör framåt för vår nya familjemedlem. Ni är ovärderliga", skrev hon vidare.

I en ny statusuppdatering på Facebook under gårdagskvällen, i samband med Nobelfesten, lade Annie Lööf ut ett inlägg där hon berättar att dottern Saga föddes i vecka 28 i graviditeten.

”Idag är det Nobeldagen, för att hylla forskning, vetenskap och kunskap. Men det är också vår andra dotters, Sagas, 1-veckas dag! Jag firar kvällen med vit sjukhusrock, med matlåda med köttfärssås och med en dyrbar och fantastisk skatt på mitt bröst”, skriver Annie Lööf, som också hyllar neonatalvården:

”Den forskningen och vården har lett till att många prematura barn inte bara får se dagens ljus utan också får upptäcka hela världen”.

– Det är fantastiskt bra att det har gått bra, säger Hans-Göran Johanson till Värnamo Nyheter, Annie Lööfs pappa och nybliven morfar.

– Allt har gått bra. Vi har en fantastisk sjukvård i landet. Sen är det bara att önska familjen lycka till.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan