Annons

Annons

Annons

Annons

Efter succéåret – Bojanic har tagits ut i landslaget

Både Muamer Tankovic och Darijan Bojanic är uttagna till landslagets januariturné.

Annons

Darijan Bojanic, 24, har gjort tio ungdomslandskamper.

I början på nästa år kan han göra sin första match i A-landslaget.

Efter sitt finfina debutår i Hammarby – som bland annat innehöll fyra mål och elva assist – belönas nu Darijan Bojanic från Gislaved med en plats i Janne Anderssons landslag. Det gäller den trupp som ska till Qatar 3-13 januari.

Sverige möter där Moldavien och Kosovo.

"Om man tittar på trupperna som vi haft under det här året är det flera spelare som börjat sin resa i landslaget under just januariturnén. Viktor Claesson, Ken Sema och Alexander Isak är några exempel på spelare som har gått från att vara med på januariturnén till att vara en del av ordinarie landslagstrupper. Vi lägger upp januariturnén precis som vi gör med samlingar under kvalen, så spelarna får en förståelse för hur vi jobbar i landslaget. Steget till att vara med på en ordinarie samling blir därför kortare. Därför är denna turné en viktig del av vår verksamhet", säger förbundskapten Andersson till Svenska fotbollsförbundets webbplats.

Bojanic gjorde sin första landskamp i maj 2011 och sin senaste i oktober 2014 – då mittfältaren nätade på straff i 4–1-vinsten mot Finland.

Annons

Annons

Till toppen av sidan