Annons

Annons

Annons

Orientering

Johan Runesson är med i den blågula landslagstruppen 2020

Text

I somras vann Johan Runesson VM-guld i stafett.

Hur blir hans kommande år?

Johan Runesson under första etappen av herrarnas stafett i VM i år.

Sveriges landslag i orientering har haft ett fantastiskt år med enorma framgångar både under VM i Norge och i världscupen.

Johan Runesson från Smålandsstenar tog en av medaljerna i VM. Han gjorde det i stafett, tillsammans med Emil Svensk och Gustav Bergman.

Annons

Annons

– Medaljen är ganska tung. Jag har vunnit JVM och de är väldigt lika. Men medaljerna är inte grejen för mig utan det är minnena. Det är de som betyder något, sa Johan till tidningen efter första mästerskapsguldet som senior.

– Men man vill ju vinna fler saker. Då måste man vända nytt blad, men jag ska njuta ett tag till. Nån gång under hösten får man stoppa undan medaljen och börja längta efter att ta en ny.

– Jag har i alla fall bestämt mig för att jag vill springa VM om två år. Nästa år är det EM i Estland i augusti. Jag är ganska säker på att jag får springa medel och stafett då.

Hur det blir med det vet vi med säkerhet först nästa år. Men klart är i alla fall att Johan Runesson – som numera tävlar för IFK Lidingö – är en av sju manliga löpare som har tagits ut i det svenska landslaget 2020.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan