Annons

Annons

Annons

Annons

Bandy

Pengaregn över Värnamo Simsällskap

Text: 

Ingen annan förening i Jönköpings län har sålt lika mycket lotter som Värnamo Simsällskap. Nu väntar ett pengaregn över simklubben.

– Tack vare tillskottet kan vi göra investeringar så att vår gamla simhall kan moderniseras, säger ordföranden Christer Ringblom.

Christer Ringblom och hans VSS har varit bäst i länet på att sälja lotter.

Under onsdagen kom beskedet att Jönköpings föreningsliv får dela på 8,4 miljoner kronor tack vara försäljningen av Folkspelsprodukter såsom Bingolotter och Sverigelotten.

Annons

De föreningar som har sålt flest lotter kommer att tilldelas ett överskott från det senaste årets försäljning.

Annons

Bäst i hela länet var Värnamo Simsällskap som nu får 228 000 kronor.

– Tack vare inkomsten från försäljningen av Folkspelsprodukter kan vi erbjuda träningsläger för våra simmare, både för våra yngre simmare och för de som behöver toppa sin form för SM och Junior-SM. Tack vare tillskottet kan vi även göra investeringar så att vår gamla simhall kan moderniseras, säger VSS-ordföranden Christer Ringblom i ett pressmeddelande.

Totalt kommer Folkspel att dela ut 189 miljoner kronor till 8 000 föreningar i Sverige. Föreningarna i Jönköpings län fick femte mest utdelning från Folkspel jämfört med hela landets län.

– Vi hoppas och tror att överskottet vi delar ut ska ge klubbar och organisationer växtkraft och att det helt enkelt bidrar till ett bättre Sverige, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan