Annons

Annons

Annons

Hillerstorp

Gladys del Pilar: "En härlig musikalisk stund"

Från musikalscenen i Stockholm till Axelent Arena i Hillerstorp. I mitten av november sjunger Gladys del Pilar tillsammans med Gnosjö Gospel i två välgörenhetskonserter.

"I gospeln finner jag budskap som både kan trösta och stärka", säger Gladys del Pilar.

Den 17 november blir det två välgörenhetskonserter med Gnosjö Gospel, Gladys del Pilar och Ankarstiftelsen i Axelent Arena i Hillerstorp.

Hon har ett hektiskt schema, med huvudrollen i musikalen "En värsting till syster" på Chinateatern, flera dagar i veckan under flera månader, men söndagen den 17 november kommer hon till Hillerstorp, för att sjunga tillsammans med Gnosjö Gospel.

– Det är fullt sjå i Stockholm, men på söndagar har jag möjlighet att ta andra spelningar, berättar Gladys del Pilar.

Annons

"En fantastisk möjlighet"

Vid två tillfällen den 17 november anordnar Gnosjö Gospel nämligen en välgörenhetskonsert i Axelent Arena i Hillerstorp tillsammans med Gladys del Pilar och Ankarstiftelsen, för att låta bygga en skola i Colombia genom organisationens arbete.

Annons

Varför väljer du att finnas med i detta?

– Jag har varit med Ankarstiftelsen i ganska många år, haft konserter och samarbete med Börje Erdtman (grundare av Ankarstiftelsen, reds. anm.). Det är en fantastisk möjlighet, att som artist kunna påverka och möjliggöra.

Vad kan man förvänta sig av konserten?

– Det blir lite gospel och lite andra fina sånger. Man kan förvänta sig en härlig musikalisk stund i samarbete med poliskören, säger hon skämtsamt och syftar på att Gnosjö Gospel leds av Joakim Adriansson, som arbetar som polis.

Vad är det du har fastnat för med gospeln?

– För mig är det inte bara att det är bra musik. Det finns ju ett fantastiskt budskap i gospeln som tilltalar mig som kristen. I gospeln finner jag budskap som både kan trösta och stärka.

Jämförs med Whoopi Goldberg

Även på föreställningarna av musikalen "En värsting till syster" på Chinateatern i Stockholm blir det mycket gospel. Där spelar Gladys rollen som discodivan Deloris som, efter att ha bevittnat ett mord, tvingas söka skydd i ett kloster. Det är dessutom andra gången på kort tid som Gladys del Pilar spelar en roll som på film har gestaltats av den amerikanska skådespelerskan Whoopi Goldberg. Tills i vintras spelade hon nämligen huvudrollen i musikalen Ghost, som också har spelats av Goldberg.

Du har till och med beskrivits som Sveriges Whoopi Goldberg?

– Ja precis, men det kan jag ju aldrig vara. Det är ju Gladys som gör samma karaktär som Whoppi. Det är ju hedrande att jämföras med en sådan storhet, men hon är hon och jag är jag.

Annons

Annons

Aktuell med bok

Gladys del Pilar är även aktuell med boken ”Tro, hopp & kärlek”, där hon berättar sin livshistoria för författaren Göran Lager, en berättelse som tar sin början hur hon och tvillingsystern Consuelo bodde sina första år på kloster i Ecuador, där de utsattes för bestraffningar av nunnorna, innan de adopterades till Sverige.

– Det är väl egentligen den enda parallellen med "En värsting till syster", att jag är uppvuxen i nunnekloster. Jag blir räddad av nunnor här i musikalen, men i mitt privata blir jag räddad från nunnorna.

Hon berättar att tanken från början egentligen inte alls var att skriva en bok om sitt liv, utan att det skulle bli en kokbok:

– Jag är väldigt matintresserad och författaren som skrivit den är journalist och matskribent, men allteftersom jag delade min historia sa han att man inte kan låta det passera, utan sa att "vi skriver en bok om dig och sedan en kokbok".

Vad har du fått för respons på boken?

– Jag har fått väldigt fin respons, så det känns ju jättebra när man delar sitt liv. En del känner sig både tagna, upplyfta och känner igen sig.

Vad händer annars framöver? Du fortsätter med musikalen?

– Ja, det är det som är planen och så får vi se hur länge vi håller på. Jag har andra grejer i "loopen", men inget som är klart.

Klart är dock att hon kommer till Hillerstorp om drygt 1,5 vecka.

Har du varit i trakten tidigare?

– För många många många år sedan som jag var i Gnosjö, när jag gjorde en julkonsert i en kyrka. Men jag var där på kvällen, så jag såg inte så mycket av Gnosjö, för det var mörkt ute, konstaterar hon.

Annons

"Gör något tillsammans"

Joakim Adriansson, som är ledare för Gnosjö Gospel, berättar varför kören väljer att göra en välgörenhetskonsert:

Annons

– Gnosjö Gospel vill också vara samhällsbärande, ta ett ansvar för vår värld globalt och ge de colombianska skolbarnen en chans till en bra skolgång, för vi tror att utbildning är vägen till ett tryggt och stabilt samhälle. Det är inte bara Gnosjö Gospel som gör detta, utan vi gör något tillsammans som bygd, säger han och berättar att ett flertal föreningar och företag i trakten har samlat in pengar till skolbygget under ett par månader.

– Målet är att få in 100 000 kronor och det ser jättepositivt ut redan nu. Vi har full tro på att vi ska nå målet.

Han berättar också att konserterna även kommer att innehålla intervjuer, både med Gladys del Pilar och med Maria Isabel, som finns med i Ankarstiftelsens arbete i Colombia. Dessutom kommer grundaren Börje Erdtman berätta mer om organisationens arbete och visa filmklipp.

– Man kan förvänta sig en fantastisk musikalisk kväll, men också något mycket mer. Med de här konserterna vill vi röra vid människor så att de känner att det inte bara var en konsert, utan att det för med sig något mer, att vi behöver hjälpas åt i den här världen, menar Joakim Adriansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan