Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Flyggranskningen

Läs hela granskningen: Trots klimatdebatten - politiker och tjänstemän i Gislaved flyger mer

Tidningen har gått igenom kommunernas uppgifter om flygresor i Finnveden.

Annons

Invånarna uppmanas att skippa Thailandsresan och hemestra i stället. Men själva flyger Gislaveds tjänstemän och politiker mer. Tidningen har granskat kommunernas flygvanor - här kan du läsa alla artiklarna i serien.

Tidningens reporter Anette Wiik har ägnat många timmar åt arbetet, som började med en nyfiken undran om hur klimatdebatten påverkade kommunernas flygvanor. Uppgifterna om antalet flygresor, vilka som har rest och varför är offentliga hos kommunerna - och Anette Wiik begärde därmed ut sammanställningar för Vaggeryd, Värnamo, Gislaved och Gnosjö.

– Jag måste säga att jag blev ganska paff när jag såg skillnaderna mellan kommunerna, och att politiker struntade i en policy som de själva hade fattat beslut om, säger Anette Wiik.

Annons

Annons

Anette Wiik

Resultatet skiljer sig åt - på vilket sätt kan du läsa i artiklarna nedan. Har du synpunkter på kommunernas resvanor? Vill du uttrycka din åsikt? Skicka gärna in en insändare till oss via vårt kontaktformulär som du hittar här.

Läs hela granskningen här:

"Självklart att vi politiker inte flyger på skattebetalarnas bekostnad"

Kommunen som gjort 65 flygresor - bara till Stockholm

"Allt handlar om ett gigantiskt livspussel"

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy