Annons

Annons

Annons

KD: Skala av krimskramset och stärk Public Service

Kristdemokraterna ska "verka för att public service-uppdraget ska smalnas av", beslutade partistyrelsen nyligen.

FOTO: TT: OBS! Bilden är en genrebild och har inget med artikeln att göra.

Nu ifrågasätter KD:s partisekreterare Peter Kullgren i en debattartikel i Dagens Nyheter om statligt finansierad radio och tv behövs i dagens stora medieutbud.

Annons

"Ett starkt public service får vi bara om de som tvingas betala den obligatoriska avgiften upplever ett mervärde. Genom att fokusera på kärnverksamheten och skala av krimskramset stärker vi public service", skriver han i debattartikeln.

Annons

Upplevelsen har urholkats av bantningsprogram för hundar, dejtingserier för präster, hitlistemusik och annat som redan tillhandahålls av marknaden, anser Kullgren.

Även Moderaternas partistyrelse vill utreda om public service ska få ett smalare uppdrag med mindre fokus på underhållning och sport, om det lever upp till kravet på opartisk och saklighet.

Moderaternas partistyrelse vill att riksdagen ska kunna utvärdera den icke-publicistiska verksamheten genom exempelvis Riksrevisionen. De vill också utreda frågan huruvida public service delvis ska reklamfinansieras.

Men reklamfinansiering ställer sig KD inte bakom, vidhåller Kullberg i debattartikeln.

"Annonsfinansiering leder till maximering av de publiksegment som marknadskrafterna finner mest attraktiva. Man får en tonvikt på program som riktar sig till unga påverkbara konsumenter”, skriver han.

TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan