Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Konstfabriken tillbaka med helt nya utställare

Text

Med helt nya gästutställare och en bred blandning av tekniker bjuder Konstfabriken nu in till sin årliga utställning i gamla gummifabriken i Gislaved.

Konstnärerna Gudrun Börjesson, Inga Hartvigsson, Bosse Blomén Svensson och Micael Almquist från Konstfabriken är redo att återigen fylla gamla gummifabriken med konst.

Bosse Blomén Svensson, Micael Almquist, Gudrun Börjesson och Inga Hartvigsson ser fram emot Konstfabrikens årliga höstutställning. Saknas på bilden gör Gunnel Karlsson och Annelie Skogefors, som också ingår i gruppen.

Annons

Listan på gästutställare är lång inför årets utställning med Konstfabriken, som äger rum den 5-6 oktober. Delvis beror det på att man för tredje året i rad bjudit in en hel konstnärsgrupp. Från Konstrundan i Ulricehamnstrakten kommer inte mindre än 17 konstnärer.

– Det höjer antalet, och varje utställare drar ju folk, säger Gudrun Börjesson, en av medlemmarna i Konstfabriken.

Annons

Även estetelever från årskurs tre på Gislaveds gymnasium ställer ut tillsammans. Dessutom visar Gislaveds konsthall ett videoprojekt.

Flera lokala

Som vanligt är det blandade tekniker bland utställarna med alltifrån foto till textil och måleri. Men konstnären Björn Jäderås bidrar med något helt nytt. Han kommer att ställa ut smidda skulpturer, som tar stor yta i anspråk. Konstnärerna i årets utställning kommer bland annat från Malmö, Jönköping, Tingsryd och Linköping. Men på gästlistan står också flera lokala såsom Krister Kühlwein från Reftele, Lisa Borell från Värnamo och Värnamobaserade akvarellgruppen Aqua Quattro.

Svartvita bilder

En annan konstnär med lokal koppling är Karin Granstrand, ursprungligen från Gnosjö, numera boendes i Malmö. Hon visar upp ett projekt som hon gjort tillsammans med Mobäcks förskola i Anderstorp, där barnen fått vara med och färga tyg som blir till konstverk. Dessutom ställer medlemmarna i Konstfabriken själva ut. För dem är det ett viktigt tillfälle att få visa upp vad de gör.

Annons

– Det sporrar ju en att ha något att ställa ut, säger Gudrun Börjesson.

– Jag försöker att tänka tematiskt, ha något genomgående tema i bilderna. Nu i år kommer jag ha svartvita bilder, där jag har tagit kameran till hjälp och sedan gjort skisser av delar av den här lokalen som man inte skulle se annars, säger Bosse Blomén Svensson.

Förra året kom över 500 besökare, och även arrangörerna själva ser fram emot helgen.

– Det är ju årets höjdpunkt! säger Gudrun Börjesson glatt.

– Första dagen går man bara och njuter, andra dagen tänker man "nej, nu är det snart slut!", säger Inga Hartvigsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan