Annons

Annons

Annons

Annons

Gnosjöduo vinnare av Sydsvenska rallycupen: "Jag tackar familjen"

Sydsvenska Rallycupens sjunde och sista deltävling avgjordes då SMK Hörby i lördags arrangerade sin klassiska ”TV-Svängen” för 55:e gången. För Nellie och Oscar Karlsson, som kommer från Gnosjö, gick det riktigt bra.

Tävlingen ingick också i DM för Småland. Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka till 70-talet. Krokigt och bökigt men också betydligt långsammare vilket gör att alla får köra med större eftertänksamhet för att bilen ska hålla ända in i mål.

För första gången sedan Sydsvenska Rallycupen startade för tolv år sedan finns ett ekipage från Skillingaryds Motorklubb i topp i den totala cupen. Alla förare tar med sig sin poäng in i en sammanlagd lista så en Sydsvensk Mästare koras och detta år är det alltså Oscar Karlsson som vinner. Han har med sin syster Nellie Karlsson i högerstolen tagit full pott i fyra av sex tävlingar och slutade på samma poäng som tvåan Mattis Olsson, Gullabo, men placerar sig före i kraft av fler förstaplatser.

Annons

Annons

– Vi vinner fyra av sex sträckor, hade en liten svacka på SS 2 men då ryckte vi upp oss och gjorde en kanontid på SS 3 som hade varit näst bäst i B-klassen, berättar en glad Oscar.

Han fortsätter:

– Jag tackar familjen och sponsorer som gjort det möjligt och inte minst min syster Nellie som läser noterna. Kan inte komma på mer än nåt enstaka misstag på hela säsongen.

Oscar är 21 år och jobbar som fixturbyggare på ett företag i Hillerstorp, ett arbete som kräver tekniskt sinne och noggrannhet, egenskaper han tar med sig i byggande och underhåll av tävlingsbilen.

– Nu ser vi fram mot finalen i SSRC och sedan mot nästa säsong där jag fortsätter i samma klass i cupen och DM, spännande med tuffare motstånd, säger Oscar Karlsson.

Oscar följdes som vanligt av ett helt koppel klubbkamrater i klassen. Johannes Josefsson/Kjell Gustavsson blev tvåa, Marcus Kjellkvist/Inge Petersson trea och Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg femma.

Nästa klassvinnare hittar vi i B-förare Grupp E då Keith och Jane Wennberg distanserade tvåan med nästan 20 sekunder och placeringen ger honom tredjeplatsen totalt i cupen för den klassen.

I C-förare grupp E blev Simon Wernersson/Hans-Peter Picher fyra och Jennie och Joakim Blansch femma. De får den omvända ordningen totalt i klassen men Jennie befäster sin ledning i Smålands DM. Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson kom på åttonde plats för dagen och slutade sjua i cupen.

Annons

Frida Axelsson läser kartan åt Oscar Ljung, Simrishamn, till en femteplats i klassen medan Erik och Hans Bergman, Kevin Andersson/Viktor Zettergren och Patrik Axelsson/Robin Sanell alla tvingades bryta.

Sydsvenska Rallycupen avslutas med en final och en prisutdelningsfest den 26 oktober. För klubbens förare väntar nu närmast Gruvrundan i Åtvidaberg kommande helg och sedan helgen efter det SM i Rally Blekinge och Grännas Polkatrofén ingående i E-cupen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan